L'Ajuntament d'Ontinyent, a través de la regidoria de Turisme, ha procedit a imprimir 11.000 quadríptics per a projectar l'església de Santa Maria i el campanar de la Vila. Aquests fullets informatius es repartiran en fires de turisme, a les visites guiades de la Colla de Campaners, a la Tourist Info d'Ontinyent, al Punt d'Informació Comarcal al CC El Teler o en ciutats dels voltants en possibles accions de promoció del turisme, segons van iformar fonts municipals.

Els quadríptics, que s'han elaborat en castellà, valencià i anglés, recullen informació al voltant de la història de l'església de Santa Maria, construïda entre els segles XIV-XVI i que alberga la capella de la Puríssima, i del campanar de la Vila, el més alt de la Comunitat Valenciana i el segon d'Espanya, només superat per la Giralda de Sevilla, segons l'Ajuntament d'Ontinyent. A més, en aquests fullets també s'inclou informació al voltant de les 13 campanes que actualment hi ha al campanar com el seu pes, la data, les mesures o la seua nota musical.

El regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que «a Ontinyent tenim molts atractius turístics i Santa Maria i el campanar de la Vila són dos dels elements més característics que tenim en l'àmbit patrimonial. Volem que turistes i visitants s'animen a visitar-nos i conèixer tots els secrets d'aquests dos monuments», segons concloïa Úbeda.

Innovació educativa

Per altra banda, l'alcalde d'Ontinyent i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el secretari autonòmic d'Educació de la Generalitat Valenciana, Miquel Soler, inauguraran el proper dimarts a Ontinyent el IV Encontre de Centres Innovadors de la Comunitat Valenciana. La cita tindrà lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent, organitzada per l'Ajuntament d'Ontinyent, l'IES l'Estació i el grup DIM-EDU, amb la col·laboració del Cefire de Xàtiva, i a la mateixa està prevista la participació de 320 persones de 60 municipis de València, Alacant i Castelló, que intercanviaran coneixements i experiències vinculades a la innovació educativa. El regidor d'Educació, Óscar Borrell, destacava que, després de la Mostra de Projectes d'Innovació inclosa en la recent Setmana Pedagògica ontinyentina, l'organització d'esta jornada «suposa un pas més al creixement d'Ontinyent com a ciutat innovadora i educativa. Aquest camí està sent i ha de ser fruit d'un treball conjunt», va recalcar.