LLa tercera edició dels Contes a la Fresca es va inaugurar divendres al pati de les Escoles d'Otos. És el primer any que la localitat participa en la iniciativa de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, i ho va fer amb un contacontes local d'excepció, l'escriptor i gnomonista Joan Olivares, que va estar acompanyat per la contacontes Ana Canet que, junt amb Almudena Francés, el Gran Jordiet i Núria Urioz, recorreran este estiu vint pobles de la Vall d'Albaida i un de la Safor, segons van explicar.

Vom va reconèixer el conseller de Cultura de la Mancomunitat i alcalde d'Alfarrasí, Fede Vidal, «en tres anys, els Contes a la fresca han esdevingut un clàssic de les nits d'estiu en cada volta més pobles de la Vall d'Albaida» i va recordar els propòsits amb els quals van nàixer: «recuperar el costum de la narrativa oral, de reunir-se al voltant d'unes històries transmeses de generació en generació amb l'objectiu que no es perden ni els relats, ni la forma de disfrutar-los», explicava Vidal el divendres.

Això que pretén la proposta educativa de la mancomunitat és el que van fer divendres a Otos mig centenar de persones després de sopar. En juliol, els Contes a la fresca estaran l'1 a Benicolet; el 5 a l'Olleria i Benigànim; el 7 a El Palomar; l'11 a Atzeneta d'Albaida i Albaida; el 14 a Pinet; el 20 a la Pobla del Duc i Montaverner; el 25 a Montitxelvo; el 27 a Castelló de Rugat, Quatretonda i Salem; i el 31 de juliol a Llocnou de Sant Jeroni. En el mes d'agost, visitaran Alfarrasí el dia 3, Llutxent el 7, Bocairent el 8, Bèlgida i Bufali l'11, i posaran el punt i final a Carrícola el 25.

Contes a la fresca és una iniciativa de la mancomunitat comarcal que compta amb el recolzament dels ajuntaments participants, i afronta ja la tercera entrega.