L'actriu Maria Juan ha estat guardonada amb el XXIII Premi Roure Valencià que atorga Compromís per Ontinyent. La portaveu municipal Sílvia Urenya va explicar ahir en la presentació del guardó que «quan no tenim massa motius per a somriure, l'humor és indispensable per a seguir endavant. Maria, amb la personalitat que la caracteritza, porta el nom d'Ontinyent allà on va de la millor manera possible: amb humor». Nicolau Calabuig, portaveu de JovesPV-Compromís per Ontinyent presentava el Roure Jovem que serà per a l'Assemblea Feminista les Merudes d'Ontinyent, «per la tasca de defensa per la igualtat, contra la violència masclista, pel gran treball de lluita per la sororitat entre les dones i per totes les mobilitzacions que han promogut per visibilitzar la necessitat d'un canvi en la nostra societat», va explicar.

El Premi Roure Valencià, que la formació ontinyentina lliura des de 1996 i que es corona amb la plantació d'un roure jove en un indret del terme «albira els principis de Compromís: defensa de la nostra cultura, reivindicació de la llengua, defensors del sistema públic, cura i lluita per la terra i el medi ambient, i una ferma defensa de la igualtat», expliquen.

Elevada presència de càrrecs

Aquest any, segons van avançar ahir, l'acte compatrà amb un centenar de persones que ja s'han apuntat al sopar posterior, i amb una extensa llista de càrrecs institucionals de Compromís, entre d'altres, el senador Carles Mulet; el conseller d'Economia Rafa Climent; el secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades; el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada; la diputada Teresa Garcia, la vicepresidenta de la FVMP, Eva Sanchis; l'alcalde d'Oliva, David González; l'alcalde d'Agullent, Jesús Pla...