L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, formació resident al teatre Echegaray mitjançant un acord entre l'Ajuntament d'Ontinyent i l'acadèmia Ad Libitum, iniciarà la seua sisena temporada el proper dia 28 amb un concert al qual interpretarà la simfonia nº1 en re major Titan, de Gustav Mahler, sota la direcció del prestigiós director Miguel Romea, mestre que ja ha dirigit la formació. Així s'avançava ahir a la presentació de la programació de concerts per a 2018 de l'orquestra. La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandía; el regidor de Cultura, Àlex Borrell; el director titular de l'orquestra, Saül Gómez, i Lluís Muñoz, gerent d'Ad Libitum, van presentar els concerts.

sEl segon concert serà en doble sessió els dies 28 i 29 de setembre, sota la direcció de Saül Gómez i la participació del jove trompetista internacional Rubén Simeó, amb un programa basat en músiques populars del mon adaptades de forma inèdita pel compositor italià Duccio Bertini per a la Simfònica Caixa Ontinyent, incloent obres com My Way, Carnaval de Venecia o Cartas Amarillas. Al concert, titulat Rubén Simeó Intim, el jove trompetista gallec demostrarà les facultats que l'han portat a fer concerts amb formacions com la Simfònica de RTVE i a guanyar nombrosos premis internacionals.

Finalment, el tercer concert tindrà també doble sessió els dies 14 i 15 de desembre, quan baix la direcció del francés Xavier Gagnepain, considerat un dels músics internacionals més complets de la seua generació i que ja ha estat a la capital de la Vall, la Simfònica Caixa Ontinyent interpretarà obres de Mendelssohn, Brhams i Beethoven comptant amb Carlos Graullera i Noelia Balaguer. Muñoz va destacar de Miguel Romea que ha conduit entre altres l'Orquestra Nacional d'Espanya o la Simfònica de Madrid, i recordà que ja va participar a la programació de 2017 de la Simfònica d'Ontinyent.

L'abonament per a tota la temporada (tres concerts) té un preu de 34 euros i es podrà adquirir de manera presencial a Ad Libitum la propera setmana, mentre que les entrades per a cada concert tindran un preu de 13 euros (7 euros per als estudiants) podent-se adquirir tant a través d'Ad Libitum com a trqavés de venda per internet en www.caixaontinyent.es