El passat dissabte l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent estrenava la seua sexta temporada com a formació resident del teatre Echegaray. I per fer-ho, interpretava baix la batuta del reconegut director Miguel Romea la primera simfonia de Gustav Mahler, Titán, considerada una de les obres de repertori de les grans orquestres pel seu alt nivell de dificultat. Una posada en escena apoteòsica amb més de 100 músics sobre l'escenari deixava bocabadats als assistents i feia palès l'important treball que músics i directors havien estat fent les darreres setmanes, amb prop de cinc hores d'assaig al dia, han destacat des d'Ad Limbitum, promotora dels cursos i el concert.

Els assajos van ser dirigits per reconeguts solistes i professors de l'Acadèmia Orquestral d'Ad Libitum com ara el propi Romea, que a més de dirigir a la formació, també va coordinar la secció de cordes; Roberto Turlo, oboè solista de l'Orquestra de València, que va assajar a la secció de vents-fusta; Edmundo Vidal, trombó solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya, al vent-metall; i Sisco Aparici, professor d'Ad Libitum i de la Universitat Alfonso X El Sabio, que fou qui va coordinar la percussió.

En definitiva, un programa que en paraules dels reconeguts professors de l'Acadèmia Orquestral va ser «tot un repte que quedarà per sempre en la memòria de cadascun dels músics que integren aquesta orquestra formativa i els que completaven l'orquestra per a l'ocasió provinents de diferents parts d'Espanya i inclús de l'estranger», han assenyalat.

Pròxim concert doble

El segon programa de la temporada de l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, baix la direcció del director titular Saül Gómez i la participació del jove trompetista Rubén Simeón, estarà basat en músiques populars del món, adaptades de forma inèdita pel compositor italià Duccio Bertini. Baix el títol Rubén Simeó Intim, s'interpretaran (28 i 29 de setembre) obres de diferents estils, com ara My way, Carnaval de Venecia, Cartas Amarillas, La virgen de la Macarena o Lela, entre d'altres. Un programa en el que es combina la música popular amb la simfònica.