Els dies grans de l'Olleria comencen demà amb la Trilogia Festera dels dies dedicats la Mare de déu de Loreto, al santíssim Crist de la Palma i a l'Ecce-Homo; dies també en què tindran lloc l'Entrà de moros i cristians i les ambaixades. Però ja han protingut lloc abans molts dels actes programats com la proclamació de la reina, el feester major infantil, les festeres i festers o els capitans i ambaixadors d'enguany, així como la cavalcada humorística o la Nit de les Paelles.

Actes de moros i cristians

Demà, el primer dia de la trilogia festera estarà dedicat a la Mare de Déu del Loreto i a l'entrada de moros i cristians. Els actes organitzats començaran a partir de les 12 amb la solemne missa, que comptarà amb l'assistència de totes les festeres i festers i a les 14 hores tindrà lloc el dinar de l'entrada al local dels festers. Els actes continuaran a les 17:30 hores amb el VIII Concurs Entrada de Bandes de Música, des de l'Esglèsia fins a la confluència de les avingudes Jaume I i de la Diputació. A les 19 hores començarà l'Entrada de Moros i Cristians amb l'espectacular desfilada de l'exèrcit de la Creu i el fantàstic desplegament dels seguidors de la Mitja Lluna. Per finalitzar el dia, a partir de la una de la matinada actuaran els DJs Sansixto, Adrián Cerveran i Mitch Van Staveren al mateix lloc que la jornada anterior.

diumenge estarà dedicat a Sant Miquel i el Santíssim Crist de la Palma. En aquest cas el actes començaran amb una despertà a les 6 del matí. A les 8 serà la Diana de Gala, que parteix des de la Plaça de la Vila i finalitzarà a l'ermita. A continuació es procedirà a fer el trasllat del Crist fins a la parròquia amb la participació de les bandes de música i les filades. A les 12 hi haurà missa en el seu honor. Una vegada finalitzada, les filades i bandes desfilaran fins al parc Beat Pere Ferreres per tal de poder presenciar la mascletà. Aquesta es dispararà a càrrec de la Pirotècnia Nadal-Martí i estarà patrocinada per Family Cash i germans Nadal-Martí. És per això que l'alcalde del Engó vol agraïr «la col·laboració de la cadena de supermercats i de la Pirotècnia, que ajudaran a fer més gran la mascletà de festes, tot un espectacle de pólvora, soroll i color», explica.