Després d´un treball intens des de la regidoria de Fira i Festes de l´Ajuntament de Canals, la Secretaria d´Estat de Turisme ha declarat les festes patronals Sant Antoni Abat de Canals com a Festes d´Interés Turístic Nacional.

La regidora de Fira i Festes, Celia Ibáñez, i l´alcalde de Canals, Ricardo Requena, van presentar en un primer moment la petició al Secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Després de la valoració positiva de l´àrea autonòmica de turisme, el treball va continuar amb el ministeri de turisme, a Madrid.

L´àrea tècnica del departament de turisme de l´Ajuntament ha enviat tota la informació requerida a l´Agència Valenciana de Turisme (AVL) que ha sigut la responsable de revisar que tota la documentació era correcta per a fer-la arribar al Ministeri de Turisme.

Ara, després de tot el treball realitzat, i després de tants anys celebrant la festa canalina, les festes patronals de Sant Antoni Abat de Canals són d´Interés Turístic Nacional.

L´alcalde de Canals, Ricardo Requena, ha volgut "agrair tot el treball realitzat des de la regidoria de Turisme i el seu equip perquè la constància de cada dia ha fet que ara siguem un poble reconegut a nivell nacional amb les nostres festes sense oblidar també l'afegit socieconòmic que aquesta denominació històrica ens pot representar".

La regidora Fira i Festes, Celia Ibáñez, ha volgut donar l'enhorabona "al poble de Canals perquè les nostres festes són per al poble i aquest reconeixement el disfrutarem ara i els pròxims anys". Ha volgut afegir que "ara siguem Festa d'Interés Turístic Nacional i per això, la nostra festa és més gran que mai".