L'Olleria acollirà la Trobada d'Escoles en Valèncià de la Vall d'Albaida en 2019 i la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del Valencià,Covalba, entitat encarregada de l'organització ja ha posat en marxa la preparació de la que serà la 32 edició d'aquesta festa de les escoles pel valencià a la comarca. El passat dimarts, al saló de plens de l'Ajuntament de l'Olleria tenia lloc la constitució de la comissió organitzadora de la trobada, un acte al que assistien membres de la Covalba, entre ells el president, Josep Manuel Andrés Timor; i del consistori, com l'alcalde, Julià Engo.

La comissió organitzadora de la 32 Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida està composada per les escoles de primària de l'Olleria Isabel la Catòlica i Manuel Sanchis Guarner, l'IES Vermellar de la localitat, el Centre Públic d'Educació de Persones Adultes Font Nova i l'Escoleta Infantil Municipa; així com per l'Ajuntament de l'Olleria i per la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del Valencià.

Concurs a les escoles

En aquesta reunió es va decidir el dia de la Trobada, que serà el 13 d'abril de 2019, i es van exposar les línies bàsiques de treball que comportarà l'organització de la Trobada i tots els actes previs: presentació, lliurament premi Sambori, Gira. Altres temes tractats van ser la cançó i el logotip de la Trobada. Cal dir que la comissió ha posat ja en marxa un concurs entre els centres educatius per realitzar el logotip de la Trobada de l'Olleria invitant a tot l'alumnat ha participar.