Bocairent va commemorar el Dia del poble valencià amb una intensa programació integrada per una vintena d'activitats durant la qual va destacar la gala de lliurament dels Premis 9 d'Octubre dilluns passat al teatre Avenida. Enguany, els guardons instituïts pel Consell Municipal de Cultura van recaure en el missioner Félix Ferre Pérez, en la modalitat individual, per «ser-hi un exemple per a les noves generacions per la seua dedicació als més necessitats» i en l'Associació de Jubilats i de Pensionistes Sant Blai, en la versió col·lectiva, per la defensa del sistema públic de pensions la primavera passada i per «posar les persones majors en el centre de les seues reivindicacions per a la millora de la qualitat de vida de la tercera edat», segons van destacar.

A més, l'acte „presentat per Mayte Ferre i amb l'acompanyament musica de Kiko López Herrero al clarinet i Paul Montenegro Santillán al piano„ va servir per reconèixer els millors expedients acadèmics del curs 2017-18, distinciones que van recaure en Maria Blasco Domínguez, Teresa María Ferri Ribera i Rebeca Reig Puerto en Primària; en Rocío Morales Solbes, en ESO, i en Alba Mazcuñán Muñoz, en Batxillerat.

La programació commemorativa del 9 d'Octubre a Bocairent va arranca el 28 de setembre amb la inauguració de l'exposició fotogràfica La festa d'Elx, de Victoria Gutiérrez i José A. Lumbreras. A partir d'aquest moment, es van anar succeint propostes com el primer concurs d'elaboració de pericana „guanyat per Mohamed Talby entre onze participants„, la representació teatral Barrets, un tast de vins valencians o diversos tallers. Igualment, dins del cicle Tardor Documental es va projectar la producció de Matilde Alcaraz i Santiago Hernández dedicada al tren dels anglesos que enllaçava Alcoi amb Gandia. Finalment, el matí del dia del poble valencià va comptar amb diverses propostes lúdiques com cercaviles a càrrec de l'Associació Unió Musical.

La XIII Fira de Comerç, hui

Per altra banda, recordar que el centre històric de Bocairent s'endinsa aquest llarg cap de setmana, des de hui i fins al diumenge, en una experiència per als cinc sentits de la mà de la XIII Fira de Comerç. La diversitat de productes en les desenes de punts de venda i les nombroses actuacions programades sumen «una conjunció d'atractius engrandits pel context dels carrers més tradicionals del nostre poble i per la resta del patrimoni monumental i mediambiental que ens envolta», segons la regidora de Turisme, Noèlia Vañó. Hi han productes gastronòmics gourmet o d'elaboració artesanal.