LLa Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida ha anunciat que la XIX Fira Gastronòmica i de Productes Agroalimentaris es durà a terme el cap de setmana dels propers 27 i 28 al Palomar. Encara que en les pròximes setmanes es presentarà oficialment la fira i el seu cartell, des de la mancomunitat avancen que en aquesta cita es podran trobar expositors de productes com vi, embotits, oli, mel, tapes de restaurants o cervesa artesana, entre altres. A més es duran a terme cates, degustacions i diversos tallers, segons han informat.

L'oci també serà una part important de la Fira Gastronòmica de la Vall d'Albaida, amb activitats per als més menuts, música en directe o actuacions de grups de locals de danses. Des de la mancomunitat, el seu president, Vicent Gomar, convida a tota la ciutadania de la comarca i dels voltants «a reservar els dies 27 i 28 d'octubre per a visitar el Palomar i gaudir a la fira de tota la gastronomia i els productes típics de la Vall d'Albaida, una part imprescindible de la nostra cultura, costums i identitat», declarava.

La XIX Fira Gastronòmica i de Productes Agroalimentaris s'inaugurarà dissabte 27 a les 12 de migdia i romandrà oberta fins a les onze de la not. Diumenge l'horari serà de les onze del matí a les set.

Per altra banda, recordar que tot i els dies festius, aquest cap de setmana continua Entre Muntanyes, el programa de senderisme gratuït impulsat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida i la de l'Alcoià-Comtat. Demà dissabte, Fontanars dels Alforins oferirà una ruta per Serra Ombria. Aquesta excursió tindrà un recorregut de 10 kilòmetres i quatre hores de duració, i està catalogada com una ruta de dificultat mitjana-alta. L'endemà, diumenge, la cita serà amb la ruta SL-CV10 Otos-Paratge Protegit Ombria del Benicadell. Un recorregut de 8,5 kilòmetres, tres hores i mitja i una dificultat mitjana-baixa.