La junta de govern de l´Ajuntament de Bocairent va aprovar aquest dijous, 18 d´octubre, l´adquisició d´una parcel€la de 27.452 m2 en la zona del Portell dins de la serra de Mariola. L´operació queda en 5.215,88 euros, tal i com van valorar el terreny els tècnics municipals, i permetrà al consistori comptar amb el seu primer terreny en propietat en l´àrea protegida malgrat que el terme municipal acull més del 40% del parc natural.

Per tant, "amb aquesta decisió posem fi a una anomalia com era que el principal ajuntament de la serra de Mariola no tinguera cap parcel€la de titularitat municipal", en paraules de l´alcalde Josep-Vicent Ferre. A més, la ubicació del terreny en la part alta d´un dels senders d´accés a la vall interior del parc natural més transitat com és el de ´les saques´ així com al costat mateix de la carretera CV-794 esdevé "immillorable per a convertir-se en un punt de partida per a excursionistes i per a ciclistes o, fins i tot, en una àrea recreativa", segons remarca el primer edil.

Paral€lelament, la situació en l´inici d´un vessant de pendent pronunciada també "té un gran interés de cara a la prevenció d´incendis perquè amb els treballs de selvicultura adients pot contribuir a frenar l´expansió de les flames", com destaca el regidor de l´Àrea d´Espais públics i naturals, José M. Beneyto. De fet, el responsable municipal anuncia que aquesta parcel€la es troba en un dels extrems d´una nova faixa de seguretat de les previstes pel pla local de lluita contra els focs forestals que es començarà a executar en breu.