Xàtiva Unida ha presentat huit al·legacions al programa UNEIX de la Generalitat en matèria de mobilitat i infraestructures de transport. La iniciativa va encaminada a replantejar les inversions incrementant recursos econòmics en models de mobilitat sostenible tal com són les vies no motoritzades, un exemple de les quals és la proposta de via verda Xàtiva-Manuel.

Així mateix també es demana la millora substancial de la intermodalitat del transport, la creació d'aparcaments dissuasius i la que valoren d'"imprescindible": la millora de la infraestructura ferroviària de rodalia en la línia Xàtiva-Alcoi i la prolongació de la línia València-Moixent fins a La Font de la Figuera.

Les al·legacions enregistrades divendres per Xàtiva Unida, demanen també l'ampliació de les concessions de línies d'autobús entre totes les localitats i les poblacions capçalera de serveis de les comarques d'interior, com a forma de facilitar la mobilitat de la ciutadania fent un ús sostenible del mitjà de transport.

Per últim Xàtiva Unida demana en les seues al·legacions que aquest tipus de projecte compte amb un major esperit participatiu i demana "fer possible una major participació dels municipis i comarques en l'elaboració d'una estratègia que sols ha comptat amb la convocatòria de tallers en les tres ciutats cap de província (Castelló, València i Alacant) i a la ciutat d'Elx".

El coordinador local de Xàtiva Unida i regidor de mobilitat en l'ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente ha justificat aquesta bateria de propostes al Consell dient que "Les al·legacions presentades van encaminades a millorar el transport i les infraestructures en la comarca i en la ciutat" i ha afegit que l'esperit d'aquesta iniciativa és "subratllar les necessitats reals des dels pobles i comarques d'interior que han de comptar amb una major presència i escolta per part de la Generalitat Valenciana".