Milers de persones ompliren aquest cap de setmana els carrers d´Ontinyent durant els actes del VII Aplec de Gegants i Cabets. Aquest esdeveniment enguany ha comptat amb importants novetats com la celebració de la primera trobada de bestiari a la capital de la Vall d´Albaida, aprofitant la incorporació de les figures de l´Àguila i la Tartuga, que van desfilar dissabte junt als cavallets i altres figures de bestiari pertanyents a due colles d´un total de nou pobles.

En esta setena edició de l'Aplec de Gegants i Cabets han participat dotze localitats: Agullent, Alcoi, Badalona, Benicarló, Bocairent, l'Hospitalet de Llobregat, Monòver, Novelda, Ontinyent —amb la Festa dels Amics dels Carros, l´escola d´adults Sant Carles, la Comparsa de Llauradors—, Vic, Vinaròs i Sogorb, que acudia per primera vegada a Ontinyent. En total, van desfilar al voltant de 115 figures, cinquant gegants i entre 60 i 65 cabets, segons els organitzadors.

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per gran part de l'equip de Govern va estar amb als Gegants i Cabets en un esdeveniment del que destacava que «s´ha convertit en un important pol d´atracció que serveix per projectar la ciutat davant els nombrosos participants, cosa que ens han permès conèixer les seues tradicions, els seus gegants i els seus cabets», manifestava. Per la seua part, el president dels Gegants i Cabets, Xavi Llopis, va mostrar la seua satisfacció al finalitzar l'acte per haver vist durant tot el cap de setmana els carrers i les places de la ciutat plenes.

Per altra banda, recordar que l´exposició Memòria de la Modernitat, que podrà ser visitada fins a finals del proper mes de febrer, s´acompanyarà de diverses activitats paral·leles com visites guiades i teatralitzades, tallers infantils, concerts, trobades amb artistes o taules redones, a més d´una segona mostra: Coneix la Diputació.