L'Olleria acull a partir de demà dijous les jornades L'Olleria Educa, una sèrie d'activitats al voltant del món de l'educació centrades enguany en les comunitats d'aprenentatge, i organitzades per les associacions de mares i pares d'alumne dels diferents centres educatius de la localitat, amb el suport de l'Ajuntament de l'Olleria.

La regidora d'Educació, Ruth Martínez, ha explicat que aquest programa d'activitats «té com a tema principal les comunitats d'aprenentatge per conèixer les diferents formes d'educació, i es farà de manera pràctica amb la implicació de totes les famílies del poble», explica. Les jornades van començar el 8 d'octubre amb el taller Cerca'm en la xarxaals col·legis Isabel la Catòlica i Sanchis Guarner, i finalitzaran l'1 de desembre amb una festa per a tota la família al Parc Beat Pare Ferreres: L'Edufesta, quew albergarà tallers i jocs encarats a fomentar la igualtat des de la base, explica Martínez.

El divendres, Raúl Bermejo oferirà un taller de neuropsicologia, i el propr dimecres 14 s'analitzaran com sonen les emocions amb el quintet de vent Doma le Vento. Les jornades contaran també amb la taula redona Repensem l'educació a càrrec de Verónica Antón, Esther Escoda i Estefania Pastor. Per la seua banda, Alejandra Navarro oferirà un taller de coaching en ciber assetjament.

La conferència que més expectació està despertant entre la comunitat educativa és la de Francesco Tonucci, que tindrà lloc el dilluns 26 a les 19 hores al cinema Goya. Finalment, els alumnes, mestres i pares del CEIP Lluís Vives de Cullera participaran en les jornades per a exposar la iniciativa El Club dels Valents, amb la qual es pretén implicar l'alumnat per lluitar contra la violència.