L'Ajuntament d'Otos celebrarà el pròxim divendres (20 hores ) el darrer plenari ordinari de l'any i en l'ordre del dia està previst el nomenament de Daniel Alfonso Medrano com a cronista oficial del poble d'Otos. Tot seguit se celebrarà amb un vi d'honor per a tots els assistents, segón han explicat des de l'ajuntament de la Vall.

L'anterior cronista oficial, Salvador Borràs, va faltar l'any 2001, de forma que l'Ajuntament d'Otos ha acordat comptar de nou amb aquesta destacada figura municipal ja que portava 17 anys sense cronista. Atés que es tracta d'un càrrec de caràcter vitalici, no polític i no remunerat, «l'ha d'ostentar una persona amb una forta vinculació i estima al seu municipi i que compte amb coneixements locals per dur endavant aquesta tasca», expliquen.

Daniel Alfonso Medrano és llicenciat en Geografia per la Universitat de València i actualment treballa de professor de Geografia i Història a l'IES les Foies de Benigànim. Ha realitzat nombroses tasques en la cultura local, entre les quals destaquen la coordinació del llibre de festes i la publicació del llibre Gent de Roglet. Tradició local a Otos (2002). També és coautor junt a Abel Soler d' Otos. Geografia, història i patrimoni (2012) i de l'audiovisual 200 festes en 200 imatges realitzat amb motiu del bicentenari de les festes patronals l'any 2016. A més ha participat en diversos treballs de recerca relacionats amb el poble d'Otos i la Vall d'Albaida a la revista especialitzada Almaig o a publicacions de l'IEVA.

Per altra banda, recordar que l'Ajuntament d'Otos i Antoni Miró van presentar el mes passat la nova col·lecció de l'artista alcoià Antoni Miró. La col·lecció és una mostra de l'obra recent i es suma a la col·lecció permanent exhibida al Palau. La col·lecció d'Antoni Miró al Palau d'Otos mostra un itinerari amb caràcter monogràfic i estructurat cronològicament per les diferents etapes o sèries de l'artista, que permet seguir la seua trajectòria i configurar una visió global de l'obra de Miró.