El ple de l'Ajuntament de Bocairent va aprovar dissabte passat la concessió, amb el suport de tots els grups polítics, de la medalla de la localitat al professor, escriptor i investigador Lluís Mayor Martínez. El guardonat agafa així el relleu de Paco Muñoz, que la va rebre en el 2008, i de Nico Terol, en el 2011. L'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida (IEVA) i la Universitat de València van avalar el reconeixement a Mayor així com el Consell Municipal de Cultura de forma unànime en la seua darrera sessió, van explicar ahir fons de l'Ajuntament de Bocairent.

Mayor, nascut a la població de la serra de Mariola el 1947, va participar activament en els moviments estudiantils que van lluitar per la democratització de la universitat i de l'Estat. Així mateix, va dur a terme una destacada tasca d'investigació i de divulgació en els àmbits de la psicologia clínica i en el de la història de psicologia, traduïda en nombroses publicacions en revistes científiques espanyoles i estrangeres, o l'edició d'una trentena de llibres propis. Igualment, entre els mèrits al·legats figuren el seu paper com a president de la comissió gestora que va crear la Societat de Sexologia del País València o la seua faceta com a docent en les facultats de Filosofia i Lletres i de Psicologia de la Universitat de València de la que va ser-hi professor titular des del 1984, encara que ja exercia amb anterioritat, fins la seua jubilació., van afegir ahir.

La memòria del procediment, instruït pel regidor de Cultura, Xavier Molina, ressalta «les seues aportacions intel·lectuals a aspectes tan importants per a la nostra societat com l'anàlisi de la sexualitat, els estudis sobre motivacions i emocions, les drogues i les substàncies addictives i les repercussions en el comportament, en l'esport i en el treball laboral». I destaquen la seua dedicació «a la prevenció de les drogodependències en l'àmbit educatiu, la importància de la família en la inserció dels drogodependents o els efectes de les substàncies addictivies en la seguretat vial, entre altres». El professor ha donat el seu fons bibliogràfic al consistori bocairentí.