Aquest 2019 a Albaida, José Segrelles estarà més viu que mai. El poble natal del pintor i il·lustrador es prepara per a commemorar el 50 aniversari de la seua mort, el 3 de març de 1969. Eixe mateix dia però d'aquest any, la Casa Museu Segrelles oferirà una jornada de portes obertes i una visita guiada per a difondre l'obra de l'insigne albaidí.

Al mes de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, a la torre de ponent del Palau dels Milà i Aragó, s'inaugurarà una exposició que reunirà els cartells i postals de la Compañía Española de Turismo (CET), que Segrelles va realitzar per promocionar el turisme espanyol. Eren els bojos anys 20, quan Espanya començava a publicitar-se a l'estranger i apareixia el primer Parador Nacional. Amb aquesta mostra, també es celebrarà els 90 anys del primer cartell de Falles i de la medalla d'or que va rebre a l'Exposició Internacional de Barcelona per les seues interpretacions de La Divina Comedia de Dante.

A més, fins al 24 de febrer, encara es pot visitar a Potries l'exposició "J. Segrelles & The Illustrated London News". Fascinant col·lecció d'il·lustracions que Segrelles va realitzar als especials de Nadal, entre els anys 20 i 30, d'aquesta mítica revista anglesa. La mostra itinerant viatjarà a València, Sagunt o Alcoi entre altres.

I encara queda esperar l'estrena del documental "Segrelles il·lustrador universal" al qual, ara mateix, estan treballant Ignacio Estrela i Laura Grande. Grans del cinema com Guillermo del Toro o John Howe, són col·leccionistes o estan influenciats per l'art de Segrelles. Aquest documental de 80 minuts, ajudarà a descobrir la influencia de Segrelles al cinema actual.

La incommensurable obra de Segrelles continua sorprenent al públic, i encara ens queden moltes coses per descobrir. 50 anys després de la seua mort, Segrelles continua demostrant perquè va ser considerat el millor il·lustrador del segle XX.