12 de febrero de 2019
12.02.2019

Compromís per Montesa manifesta el seu malestar per la "politització" d'una xerrada sobre la taronja

La coalició considera que l'acte sindical i agrari es va convertir "en una mítin encobert del PP"

12.02.2019 | 10:56

El passat dimecres es va celebrar a Montesa una xarrada informativa sobre la crisi dels cítrics organitzada per l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA). Aquesta entitat va remarcar el caràcter "apolític" de l'acte en la seua invitació a l'alcaldessa Analia Juan (Compromís). Una intenció que es va perdre molt ràpidament quan una regidora del PP de Montesa va seure al costat dels ponents i va intentar copar l'acte. Un "intent lamentable i vergonyós" en paraulaes de Compromís "si es té en compte que la situació actual dels cítrics es deu en bona part a l'abandó del sector durant les dos dècades de govern del PP a la Comunitat Valenciana i al seu vot a favor de l'acord comercial amb la República Sud-Africana que està fent col·lapsar el sector", segons la coalició. Des de Compromís per Montesa, com a part de la única força que ha votat en contra d'aquest acord a al Parlament Europeu i al Congrés i senat espanyols, han volgut mostrar la seua "repulsa per la poca vergonya de qui ha intentat copar l'acte i la falta de caràcter d'aquells que ho van permetre".

Com ha declarat l'alcaldessa, Analia Juan, "resulta ofensiu tindre present les dones i els homes del camp, –i el que es més greu encara, el seu patiment–, només en els moments en què, d'alguna manera, es pot traure rèdit polític". "La crisi dels cítrics s'ha de resoldre amb una unitat d'acció que òbviament no aconseguirem si una associació amb la reputació d'AVA es decanta obertament per un partit polític que no representa totes les sensibilitats i que, a més a més no ha fet res per resoldre el problema", agrega la dirigente. Juan ha afegit que "potser el calendari actual, proper a unes eleccions municipals, puga confondre a molts; per desgràcia, els problemes del camp valencià no es produeixen cada quatre anys. Governar o tindre la intenció de fer-ho comporta una responsabilitat i un coneixement de la realitat que ha d'anar acompanyat de la intenció ferma de buscar solucions tots els dies, com hem intentat des que assolirem l'Alcaldia, aportant i sumant."

Des de l'ajuntament ja s'ha manifestat a l'organització de l'acte el seu malestar per una politització que" mai s'havia d'haver tolerat", un malestar i repulsa al que s'afegeix Compromís. "S'han de desterrar aquestes formes de "vella política", els intents d'enganyar a la ciutadania i fer creure el que no és", manifesta la coalició en un comunicat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook