Aquesta setmana, i dintre de la programació de FirAll 2019, comencen les diferents demostracions culinàries al voltant de l'hortalissa protagonista d'aquesta fira: l'all tendre, que des d'aquest any compta amb el Certificat de Qualitat, van destacar ahir els organitzadors. Totes aquestes demostracions culinàries es realitzaran a una cuina muntada per a l'ocasió a l'Albereda Jaume I de Xàtiva.

Hui dimarts, a les 17:30 hores, tot seguit de la inauguració de FirAll, tindrà lloc la primera demostració a càrrec de Juman/Lainox. Dimecres i dijous serà quan Firall farà la seua aportació al projecte «Xàtiva, ciutat educadora» ja que durant eixos dies centenars de xiquets procedents dels centres escolars xativins Jacinto Castañeda, Gozalbes Vera, Martínez Bellver, Pla de la Mesquita, Taquígraf Martí, Claret i Attilio Bruschetti i de l'IES Cid Campeador, de València, presenciaran demostracions culinàries, realitzades per estudiants de FP, de receptes on s'utilitza l'all tendre i que ells mateix podran provar. Aquests alumnes cursen estudis als instituts Batoi (Alcoi), Vermellar (l'Olleria) i Gambrinus (València). Durant aquests mateixos dies, la ciutadania podrà gaudir d'aquestes demostracions i degustacions a partir de les sis de la vesprada. El dissabte, el cuiner local José Reig serà l'encarregat de realitzar l'última degustació culinària de 10:30 a 11.45 hores

Fins a 14 restaurants de la ciutat també se sumen a la realització de plats al voltant de l'all tendre, oferint menús especials des de hui fins al dissabte Els restaurants que acolliran aquests menús especials ofereixen un ampli ventall de propostes que van des dels 11 euros del més econòmic fins als 35.