L'Ajuntament d'Agullent, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha iniciat aquesta setmana una campanya d'esterilització de gats per tal de controlar les colònies de felins que hi ha en diversos punts de la localitat. La iniciativa té com a objectiu controlar la natalitat d'aquests animals per tal d'evitar la massificació, en tant que habiten en zones urbanes confrontants amb àrees de bancals i són alimentats per algunes persones del veïnat.

L'actuació es realitzarà amb la col·laboració del Centre Veterinari d'Ontinyent, que serà l'encarregat de fer el tractament d'esterilització als animals i de dur a terme la supervisió mèdica. "En una primera fase es realitzarà una actuació d'esterilització a la majoria dels gats de les colònies, i una vegada que aquestes estiguen estabilitzades, es passarà a una segona fase de seguiment, en tant que sempre hi ha la incorporació de nous integrants", comenta David Albert, regidor de Medi Ambient.

Control compliment normativa gossos

Paral·lelament a la campanya d'esterilització de gats, l'Ajuntament d'Agullent vol reforçar el control sobre el compliment de la normativa sobre la tinença d'animals de companyia, fent especial incidència en aquells propietaris que no eliminen de la via pública les defecacions de les seues mascotes o que no porten els animals identificats amb el xip.

En diferents punts de la localitat hi ha dispensadors de bosses de plàstic per a facilitar als propietaris dels gossos que puguen arreplegar les defecacions dels seus cans. Des de l'Ajuntament d'Agullent es recorda però, que aquest dispensadors de bosses són un suport, per si en un moment puntual un propietari no té una bossa a mà, ja que qui té l'obligació de portar les bosses, així com d'eliminar les defecacions, són els propietaris.