L'acadèmic i catedràtic de la Universitat de València Antoni Ferrando Francés rebrà la màxima distinció municipal com a fill predilecte del seu poble natal, Benicolet, el pròxim dissabte 30 de març en la Sala de Plens de l’Ajuntament (18 hores).

Antoni Ferrando, cronista oficial del municipi, és catedràtic emèrit de la Universitat de València, amb una llarga trajectòria docent i investigadora, acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, on presideix la Secció de Lexicografia i Gramàtica, i menbre de l'Institut d'Estudis Catalans. Ha publicat més de 150 llibres i articles que s’ocupen de la història de la llengua i de l’obra dels grans escriptors i gramàtics valencians, com Jaume I, sant Vicent Ferrer, Ausiàs March, Joanot Martorell, Isabel de Villena, Teodor Llorente o Sanchis Guarner.

Ferrando cursà Filosofia i Lletres a la Universitat de València i des del 1983 és catedràtic. Ha mantingut co.laboracions habituals en mitjans de comunicació i revistes científiques i culturals. És autor de nombrosos estudis sociolingüístics i històrics i ha editat una gran quantitat de textos medievals. ( )