El col·lectiu de Xàtiva Unida va presentar públicament la seua candidatura per a les eleccions municipals. L'acte, que va omplir dissabte de vesprada la glorieta de José Espejo, va comptar amb les intervencions dels huit primers membres de la llista de Xàtiva Unida.

Durant la seua intervenció l'actual Tinent d'Alcalde i cap de la candidatura, Miquel Lorente, va parlar dels seus socis de govern dient que "ens haguera agradat molt treballar i cooperar amb un PSPV com el de Ximo Puig, però ací hem hagut de treballar amb el PSOE de Susana Díaz, del conservadurisme, del clientelisme y de tot això que nosaltres no volem per a la Xàtiva del segle XXI".

Un micro-concert acústic de Noe, en què es va poder escoltar la cançò oficial de la campanya "m'agrades tu", va donar inici a les presentacions, en grups de tres, dels 21 membres que conformen la candidatura electoral.

Sobre l'escenari van intervindre els huit primers membres de la candidatura; Miquel Alcocel, Andres García, Estrella Jiménez, Héctor Cuenca, Cesca Chapí, Alfred Boluda, Amor Amorós junt a Miquel Lorente que va tancar l'acte.

Candidates i candidats van parlar als assistents sobre les seues inquietuds en " convertir la política local en un instrument de transformació social i que afavorisca la vida de les persones". L'emoció va estar present durant tot l'acte en parlar de l'experiència de govern i sobretot les il·lusions per portar endavant "polítiques per a les persones, polítiques que transformen la societat". Tal com explicà Amor Amorós, "les nostres propostes no s'han fet a un despatx, sinó que és el fruit d'un llarg procés escoltant a la gent i les seues necessitats, escoltant als barris i als col·lectius i fent assemblees obertes al carrer".

Durant la seua intervenció, Miquel Lorente va moure l'aplaudiment en criticar la forma en que havien compartit el govern de la ciutat però va insistir que "cal una important alçada de mires per saber qui són els nostres verdaders adversaris; que són aquells que utilitzen el discurs de l'odi, de la xenofòbia, que pensàvem que estava fora de lloc però que ha tornat amb força i s'està normalitzant d'una manera molt ràpida".

Lorente va criticar el govern de les últimes legislatures on "Xàtiva ha perdut el temps polític, no ha seguit cap relat i s'ha quedat totalment fora de lloc, els successius governs no han estat capaços d'articular un relat que ens fera atractius i competitius" i va insistir en la idea de "pacte de ciutat i de consens per a que independentment de quin partit estiga al govern Xàtiva, siguem capaços de traçar els pilars bàsics per eixir de la situació en què ens trobem" perquè "Xàtiva ha de recuperar el seu espai".