El Museu de la Pilota és únic al mon en la seua especialitat, reuneix tot allò que té a veure amb la pilota valenciana, des de cartells a vestimenta, passant per tot tipus de pilotes i proteccions per als jugadors. Però, sobretot, destaca el seu arxiu documental i gràfic, amb més de cent-mil peces.

Per a gaudi del visitant, compta amb un trinquet de pilota grossa dins del mateix museu i, a més a més, està annexat al trinquet municipal, al que es pot accedir des del museu, indiquen els seus responsables. El museu reb constants donacions alhora que restaura material, com uns cartells antics fa poc.

El museu forma part de la Xarxa de Museus de la Diputació de València, i està reconegut com a museu per la Conselleria de Cultura.

«La pilota valenciana no és tan sols una mostra de la cultura tradicional valenciana (i de l'actual cultura valenciana també, perquè continua ben viva) sinó que ha sigut un vehicle per a la conservació de la nostra llengua i, amb ella, de tot un important llegat de coneixement transmès per tradició oral», expliquen des del museu.