Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

No ho donem per fet

El proper diumenge està en joc que Xàtiva continue avançant o, pel contrari, torne enrere. Els socialistes ens presentem a les eleccions amb la voluntat de continuar liderant aquest temps de progrés. Hem recorregut els barris, porta a porta, mirant a les persones als ulls i dient-los què es pot fer i què no. Els socialistes no oferim la platja, ni mentim a la gent. Les nostres propostes són viables i realitzables perquè quatre anys de govern ens han fet saber ben bé què és el que necessita la ciutat. Nosaltres no som de fer promeses que queden molt bé en paper couché però que multiplicarien el deute municipal, quan no escurarien la butxaca a les veïnes i veïns. Eixe temps de castells en l'aire ja el superàrem en 2015 i no volem tornar a viure'l. Perquè a Xàtiva ja sabem que els castells en l'aire i les falses promeses acaben costant-nos milions d'euros a totes i tots. Per això no podem confiar-nos ni donar-ho tot per fet.

Durant aquestos quatre anys, els resultats de la gestió en unes i altres àrees del govern ha estat ben diferent. Els socialistes hem estat els responsables d'una gestió que ha millorat sensiblement la situació econòmica a l'Ajuntament, baixant l'endeutament i augmentant les inversions sense tocar els impostos, inclús aplicant una rebaixa de l'IBI. També són evidents les millores en política social, cultural, de joventut, de turisme i d'esports. En canvi, en algunes altres àrees gestionades per altres forces, malgrat haver triplicat el seu pressupost en alguns casos, presenten uns resultats francament millorables.

Xàtiva necessita no tenir problemes d'aparcament. Les persones que hi vivim necessitem que no es malbaraten diners públics en infraestructures com un carril bici inoperatiu. El comerç necessita modernitzar-se i revitalitzar-se. Les associacions d'empresaris necessiten treballar amb consens i amb un Ajuntament que els escolte de veritat, sense imposicions. Una ciutat com la nostra no pot estar quatre anys amb una nul·la política industrial. La participació en la gestió municipal no pot generar frustració. Els projectes que voten els veïns han de realitzar-se en temps i forma, com la piscina coberta i el JOC. El Gran Teatre és una instal·lació municipal i, com a tal, un servei públic. Els col·lectius de Xàtiva han de poder accedir-hi sense entrebancs ni conflictes. Els xativins necessitem que l'Ajuntament tinga una única veu i que totes les àrees treballen en sintonia, sense amenaces de trencar el pacte de govern al mínim intent d'intervenció per tal de corregir una decisió erràtica.

Ximo Puig i Pedro Sánchez governen a la Generalitat i a Espanya. Ara tenim l'oportunitat de tancar el cercle. Amb un alcalde socialista a l'Ajuntament, Xàtiva recuperarà el seu posicionament com a referència de les comarques veïnes. Totes les inversions que s'esperen per a fer créixer els serveis, com els nous jutjats, centre de salut, Pla de la Mesquita o Sant Domènec, depenen d'administracions encapçalades per socialistes. La sintonia entre administracions és ara més important que mai. Veníem d'una situació molt complicada i l'hem superada. Però necessitem més força i impuls. La nostra opció és l'única que pot fer avançar a Xàtiva amb decisió. L'única que proposa mesures viables i realistes, que imposa la sensatesa en la gestió d'allò públic. Per això, necessitem assolir un recolzament més ampli a les urnes. Per això, no podem donar-ho tot per fet. És el nostre moment, és el moment de Xàtiva.

Compartir el artículo

stats