Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El drama migratori en una mostra a l'Espai Llotja de Montesa

A partir de demà divendres, i al llarg del proper mes de setembre, l'Espai Llotja de Montesa dedicat a l'art contemporani mamprendrà les seues activitats amb una exposició d'escultures titulada Les dos cares del Mediterrani: de les platges al drama de la immigració, una mostra que pretén reflexionar sobre el fenòmen del turisme de platja i el seu gaudi en contraposició al drama dels immigrants que perden la vida dia rere dia quan intenten arribar a les costes d'Europa a la recerca de noves oportunitats.

Les peces són obra de Jesús Martín-Lorente Muñoz, Chule, un artista autodidacta que treballa amb materials diversos com el ferro, l'acer inoxidable, l'alumini, la pedra o la fusta amb forja i martell, donant vida a escultures caracteritzades per la seua força i personalitat. El mateix autor va exposar a l'Espai Llotja en 2017, precisament quan feia poc que començava a cobrar vida aquesta sala expositiva dedicada a la contemporaneïtat, que va iniciar el seu camí l'1 de juliol de 2017, i des del principi l'ha coordinat Francesc Piera, llicenciat en Belles Arts per la UPV.

Aquesta és la mostra número catorze «en un lloc que, com una espècie d'aparador, s'obri als vianants des de la plaça més emblemàtica de Montesa», declara el regidor de Cultura, Josep Cerdà. A més „afig„, «l'exposició que ara presentem, com totes, ens ha de moure a la reflexió, més en uns moments en els que fenòmens com els de l'Open Arms i el problema de la immigració estan a l'ordre del dia».

Compartir el artículo

stats