Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El castell de Montesa acull un recital de poesia amb música d'arpa barroca espanyola

Els poetes Luis Miguel Sanmartín i Gràcia Jiménez llegiran demà els seus textos amb l'acompanyament d'una de les poques especialistes en aquest instrument

El castell de Montesa acull un recital de poesia amb música d'arpa barroca espanyola

La sala capitular del castell de Montesa acull demà divendres (19:30 hores) un recital de poesia adobat amb el cant i el so de l'arpa barroca espanyola. Els versos aniran a càrrec de Luis Miguel Sanmartín i Gràcia Jiménez, mentre que de la part musical se n'ocuparà Alba Asensi, una de les poques especialistes en arpa barroca al panorama musical actual, a més de compositora i cantautora. L'acte s'inscriu dins les nombroses activitats organitzades enguany per l'ajuntament amb la finalitat de commemorar el 700 aniversari de la fundació de l'Orde de Montesa.

Luis Miguel Sanmartín és un poeta «vocacional, compromés, que ens fa sentir la literatura com una vivència essencial», expliquen sobre la seua trajectìria. «Respecta i busca incansablement les paraules més adequades per a crear uns versos apassionats, profunds i suggeridors». Compta amb dos poemaris impresos, i en breu eixirà el tercer, Art Nouveau. Gràcia Jiménez, per la seua banda, treballa en l'ensenyament en diferents nivells: educació d'adults, primària, secundària, batxillerat i inspecció educativa. Actualment es dedica a escriure, i col·labora amb diversos mitjans de comunicació. Compta amb nombrosos textos editats en el camp de la poesia i la narrativa, i ha estat guardonada, també, en eixes mateixes disciplines.

Alba Asensi és la més jove del grup. Amb estudis professionals de guitarra clàssica, fa uns anys va descobrir l'arpa barroca espanyola de dos ordres, un model d'arpa molt particular que naix i es desenvolupa a Espanya durant el Segle d'Or. Actualment està realitzant estudis superiors de cant i arpa a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Recentment, junt amb el contrabaixista Manolo López acaba de presentar l'àlbum Semillas, que conté nou cançons compostes per Alba que descriuen la seua particular manera de veure i entendre el món, expliquen.

Una proposta dels creadors

El regidor de Cultura de Montesa, Josep Cerdà, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta jornada poètica «ja que és la primera vegada què, des de l'ajuntament, s'organitza un acte d'aquestes característiques». A més -afig el regidor- «van ser els mateixos artistes els qui van proposar-nos al consistori eixe recital, en manifestar-nos que havien quedat captivats per la bellesa i la màgia que envolta el castell. No debades el virrei Lluís Despuig, soterrat a la capella de sant Jordi del mateix castell en qualitat de Mestre de l'Orde de Montesa, fou el qui ordenà, el 1474, la celebració del certamen poètic que va originar la publicació de l'obra Trobes en lahors de la Verge Maria».

Compartir el artículo

stats