En el pitjor dels moments, Ontinyent ha estat unit. Després d'uns dies de frenètic treball, que encara continua, crec que aquesta és la conclusió més gratificant després d'haver vist i haver estat ben a prop d'esta desgràcia, que d'una manera o altra, ens ha colpejat a totes i tots els ontinyentins. També, d'una manera o d'altra, totes i tots hem participat posant el nostre granet de sorra per restablir la normalitat que el temporal ens va intentar arrancar.

Vull donar les gràcies infinites a Policia Local, Policia Nacional, Guardia Civil, Bombers, Protecció Civil, Creu Roja, Càrites, Trèvol, empreses i col·lectius de la nostra ciutat, personal de l'Ajuntament, equip de Serveis Socials, ciutadania en general i, per suposat, als meus companys i companyes del Govern d'Ontinyent. Tot aquest equip humà ha treballat incansablement i durant més hores de les que podem contar per donar el millor per les persones més vulnerables i per la població en general.

Durant les primeres hores del dijous, la incertesa i la impotència ens van acompanyar davant la força imparable de l'aigua, però vàrem estar al costat de la nostra gent. Una vegada ja l'alberg municipal habilitat per acollir a les persones evacuades, vam començar a conèixer les històries d'aquelles persones que, en molts casos, ho havien perdut tot i ahí hem estat tota aquesta setmana. Acompanyant-los, escoltant-los i ajudant-los en tot allò que necessitaren per tal que pogueren oblidar aquells moments d'angoixa perquè la política també és això.

La impotència dels primers moments tornava en escoltar aquelles històries d'injustícia i infinit dolor. Desitjava tindre una vareta màgica per poder solucionar-ho al moment. Malauradament, eixa vareta no existeix i nosaltres necessitem l'ajuda d'altres administracions. Encara que des de l'Ajuntament d'Ontinyent hem proporcionat a aquestes persones allotjament, menjar i medicació per tal de continuar garantint els seus drets fonamentals i restablir la rutina diària alhora que els tècnics municipals començaven a avaluar l'estat de les cases, prop d'una trentena de persones netejaven les cases de la Cantereria i els camins i l'alcalde, Jorge Rodríguez, després d'haver coordinat tot el dispositiu començava a exigir als diversos departaments de les administracions superiors (Govern, Generalitat i Diputació) l'aprovació i el repartiment d'ajudes per a Ontinyent, una de les poblacions més afectades per la DANA de setembre.

Quan vaig dir sí a formar part de la candidatura de Jorge Rodríguez, mai m'havera pogut imaginar els reptes que anava a enfrontar. Però em sent molt orgullosa d'haver-ho fet i de poder estar al costat d'Ontinyent en una situació que ens ha fet créixer. Una situació on tota la ciutadania, sense excepció, haveu mostrat responsabilitat, prudència i molta solidaritat. Ens queda molt de camí per fer, però ho enfrontem amb la seguretat de comptar amb totes i tots els ontinyentins al nostre costat per continuar treballant i continuar donant-ho tot per Ontinyent. Estic orgullosa de pertànyer a un govern eficient i ser d'esta gran ciutat plena de gent meravellosa.