Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Montesa difondrà el seu patrimoni amb la col·locació d'onze panells informatius

Les senyals expliquen en valencià, castellà i anglés les característiques dels indrets i els monuments

La setmana passada van quedar enllestits onze panells informatius i cinc pals verticals de senyalització destinats a difondre el patrimoni cultural i natural de Montesa, amb el paratge de la Fonteta que també es pretén potenciar. En aquesta ocasió queda al marge el castell, doncs en començar pel referent patrimonial montesià, el monument ja compta amb la senyalètica apropiada des de l'any passat. Es tracta d'una sèrie d'elements verticals realitzats en metall, amb acabat en forja, destinats a guiar i senyalitzar els recursos patrimonials de Montesa. Els treballs i disseny són obra de l'empresa Atelier, una firma valenciana dedicada a projectes de comunicació del patrimoni cultural, i compten amb una subvenció de Turisme Comunitat Valenciana.

Els textos han estat a càrrec de l'historiador i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Montesa Josep Cerdà, i s'ofereixen en valencià, castellà i anglés, a més d'incloure el corresponent codi QR. L'alcaldessa, Analía Juan „titular també de la regidoria de Turisme„ ha declarat mostrar-se molt satisfeta amb el resultat «ja que aquest projecte revaloritza el casc antic de Montesa i els seus voltants, oferint als visitants informació contrastada, de qualitat i posada al dia».

Així, en una ruta que s'inicia precissament des del'Oficina Municipal de Turisme, l'interessat podrà recórrer un camí que el durà a visitar, en aquest ordre, el Museu de l'Oli ubicat a l'antiga almàssera „amb la maquinària original de 1948 in situ„; el desaparegut portal de Sant Vicent, descrit i recreat de manera gràfica; les vetustes cases del carrer Sant Vicent, la traça del qual es va fer al segle XVII; l'escut barroc dels Madramany que encara campeja al carrer del Mig; la Casa de la Vila, seu del govern municipal que ens remunta al segle XVII; la casa número 2 del carrer de Sant Miquel, amb dues finestres encara amb algepseries renaixentistes; la magnífica església de l'Assumpció, la Casa Abadia, documentada en 1572...

El recorregut continua amb el futur Arxiu Municipal, un edifici amb elements del XVI redescobert fa ben poc; el Museu Parroquial, inaugurat fa vint anys, abans, casa del cavaller sotscomanador de l'Orde de Montesa; per acabar en la Casa dels Frares (XVIII) i el paratge natural de la Fonteta, ja fora del casc antic pròpiament dit.

Compartir el artículo

stats