Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Música

Botifarra porta el Nadal als xiquets d'Alfarrasí

El "cantaor" de Xàtiva interpeta junt amb els escolares del Doctor Borràs nadales del territori valencià

Botifarra, ahir pel matí a Alfarrasí rodejat d'un dels grups de primària del col·legi Doctor Borràs participants en l'acte. perales iborra

Pep Gimeno, Botifarra, fou ahir el millor ambaixador nadalenc per als escolars del Doctor Borràs d'Alfarrasí. Convidat pel director del centre, l'exregidor de Cultura de Xàtiva Jordi Estellés, l'activitat Les nostres tradicions va ajuntar al cantaor amb els alumnes en un concert de nadales a la Casa de la Cultura. Els alumnes d'infantil van cantar Rodolfo el reno; seguidament Botifarra va cantar successivament amb els alumnes de primer i segon de primària ( Nadala del poble de Bocairent); amb els de tercer i quart ( Nadala del poble de Massamagrell); amb els de cinqué i sisé ( Nadala del poble de Carcaixent) i finalment, amb tots els alumnes, la popular Malaguenya de Barxeta, amb el seu didàctic recorregut pels pobles de la la Costera i al Vall reforçat amb audiovisuals. Els escolars també an interpretaren Sweet child o'mine.

Aquest projecte de recuperació cultural, com l'han definit els responsables de l'activitat, ha estat un èxit donat que Botifarra és tot un referent d'eixa recuperació en el seu cas a través de la música popular. El cantaor de Xàtiva es va emocionar en algun moment del concert d'ahir pel matí per què les imatges dels pobles projectades i lo bé que cantaven els xiquets fou molt emocionant. Pep fa uns anys què recupera també les nadales pròpies del territori valencià.

Compartir el artículo

stats