L'IES Josep Segrelles d'Albaida ha guanyat la primera fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2020 a la Universitat Politècnica de València. L'IES Pere Boïl de Manises ha quedat subcampió. Un total de huit equips de sis centres han participat en la competició d'oratòria, que enguany planteja la qüestió: «La tecnologia augmenta la felicitat?». El campió representarà la Universitat Politècnica de València en la fase final de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d'abril.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2020 de la Xarxa Vives arrancava amb la primera fase local, que ha tingut lloc a la Universitat Politècnica de València el dijous, divendres i dissabte passats. Els huit equips participants estaven formats per estudiants de quart d'ESO i primer i segon de batxillerat, que han debatut sobre el tema esmentat. L'equip guanyador ha estat l'IES Segrelles d'Albaida, que s'ha imposat en el debat final al de l'IES Pere Boïl de Manises (l'Horta Oest). Així, Carme Beneyto, Laia Bru, Nerea Mateu, Manuel Mora i Amparo Obiols, amb Miquel Vanyó com a capità, representaran a la Universitat Politècnica de València en la fase final de la competició a Tarragona i que reunirà els equips representants d'altres tretze universitats.

La Xarxa Vives organitza des de 2014 la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. La competició d'oratòria consta de dues fases. En les fases locals classificatòries, els equips d'estudiants competeixen a una mateixa universitat. Enguany, la competició compta amb 14 fases locals que es disputen entre els mesos de gener i març a les universitats Abat Oliba CEU, d'Alacant, d'Andorra, Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d'Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de Vic- Central de Catalunya i de València. En total, 169 centres docents d'Andorra, Catalunya i el País Valencià. Finalment, els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final de la competició.