Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Premi

Guanyador sense gala eròtica de la Vall

El 26 Premi de Literatura no tindrà finalment espectacle de lliurament tot i que dilluns se sabrà quina obra s'ha impossat

Guanyador sense gala eròtica de la Vall

No hi haurà gala finalment. La 26 edició del Premi de Literatura Eròtica la Vall d'Albaida, que enguany compta amb 35 originals aspirants, una xifra rècord en la trajectòria del concurs literari, enguany celebra una edició singular deguda a la situació sanitària. Aquest diari va assenyalar fa unes setmanes que la promotora del guardó, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, encara no havia decidit en quina data celebrar el lliurament del premi, ja que l'habitual, entorn del 22 de juny, quedava descartada. Dilluns, la mancomunitat „en una convocatòria de premsa„ farà públic el nom de l'obra guanyadora. Tanmateix, es presentarà L'olor del pensament, de Josep Penadés, premi de l'edició de l'any passat.

Del total d'obres presentades, 11 d'elles ho han fet utilitzant un pseudònim, 19 han estat presentades per homes i tres originals són presentats per dones, a més de dues obres escrites a quatre mans. Pel que fa a la seua procedència, 16 peces vénen de comarques valencianes; 16 més tenen la seua procedència en terres catalanes, a més d'una obra arribada des de les Illes Balears, una procedent dels EE.UU. i una altra del Regne Unit, informà ahir al mancomunitat.

Els membres del jurat, que per primera vegada és de vinculació totalment valldalbaidina, han fet les seues deliberacions telemàticament, davant la complexitat de fer reunions presencials, i les seves valoracions es faran públiques dilluns. Els encarregats de seleccionar les millors obres presentades en la present edició són Josep Manel Andrés, en representació de l'IEVA (Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida) i de la Coordinadora per la Defensa i Ús del Valencià de la Vall d'Albaida; Emili Casanova, acadèmic i representant de l'AVL, Acadèmia Valenciana de la Llengua; Josep Penadés, guanyador de la 25a edició; Paula Soriano, persona vinculada a l'edició literària i representant de Bromera i l'investigador i historiador Antonio Calzado, que presideix el jurat per delegació del president de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida.

Un esforç per mantindre-la

Pel que fa al lliurament del premi, l'entitat comarcal convocant, i a causa de la situació excepcional que estem travessant, va estar valorant la celebració. Però «tenint en compte la situació sanitària i a les mesures de seguretat que s'ha de prendre, celebrarà aquest acte informatiu per donar a conéixer l'obra guanyadora de la present edició, anul·lant la tradicional gala eròtica literària que li donava a la convocatòria un punt ben atractiu», segons van manifestar ahir en un comunicat oficial.

Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, ha assenyalat què la voluntat i el compromís de la Junta de Govern que presideix «ja es va fer palesa retornant la periodicitat anual del premi» i ara s'incrementa «mantenint la present edició i ajustant les actuacions a les indicacions sanitàries», tot i el complex que ha estat gestionar-ho.

Per la seua part en conseller de Cultura, Federico Vidal, ha incidit en «la vitalitat d'una convocatòria què, després de més d'un quart de segle d'edicions, continua augmentant el seu interès entre el món literari de dins i fora de les nostres comarques», afirma.

El Premi de Literatura Eròtica de la Vall «és, hui en dia, l'únic guardó d'aquest gènere en tot l'Estat Espanyol convocat per una administració pública. Novament, els originals presentats aspiraran als 4.000 euros del guardó i a la publicació de l'obra dins la col·lecció L'Eclèctica d'Edicions Bromera. Es tracta, per tant, d'una de les principals convocatòries literàries de la Comunitat Valenciana i amb una gran peculiaritat pel que fa al gènere literari», destaquen. La iniciativa busca: el foment de la literatura en valencià des d'una òptica molt específica, com és el gènere eròtic; i, d'altra banda, el reconeixement de la Vall d'Albaida més enllà dels nostres límits purament naturals com a referent turisticocultural», han remarcat.

Compartir el artículo

stats