El pati de la Casa de la Cultura acollirà demà divendres, coincidint amb la festivitat del 9 d’Octubre, l’acte de reconeixement a les persones i organitzacions que ajudaren a la ciutat en la lluita contra la pandèmia. S’entregaran més d’una trentena de guardons. L’entreda es limita a invitació i l’acte es podrà seguir per la pàgina Facebook de l’ajuntament.

Entre els reconeixements col·lectius, els sanitaris estaran representats per l’especialista de medicina interna Agustí Escandell i la coordinadora d’infermeria d’Atenció Primària del Centre de Salut de Xàtiva, Rosa Ferrer, acompanyats pel subdirector mèdic Gerardo Ferrer; mentre que el guardó als farmacèutics el recollirà Fernando Richart Aranda, acompanyat de Carlos Jovellar. El sector de les ambulàncies estarà representat per Marco Antonio Revert, a qui acompanyarà José F. Pérez.

Als cossos i forces de seguretat, la Policia Local estarà representada per Gerardo Aparicio; la Guàrdia Civil pel tinent Jesús Sánchez Pedreño; i la Policia Nacional pe r Sergio Muñoz, cap del grup local de seguretat ciutadana.

La delegada de Creu Roja Espanya a Xàtiva, Marisa Juan, arreplegarà el reconeixement a aquesta associació, mentre que representant a Benestar Social assistiran Montse Fuentes i Cristina Verdú. Mercedes Peris i Mª José Soler ho faran per l’empresa de neteja d’edificis públics; i Encarna Perales i Bernardo Zuñeda com a personal de neteja.

Pel que fa a les residències i centres socials, assistiran la directora de la residència Corona l’Estrela, Marilen Martorell; i Amelia Estellés, del CEEM de Xàtiva. També tindran el seu reconeixement la brigada municipal (amb Ramón Hernández) i la brigada d’agricultura (Gregorio Moya).

Al sector de l’alimentació, Alejandro Palop Belda representarà als majoristes de MercaXàtiva; pels treballadors de grans superfícies acudiran Salomé Calvo i Cristina Barberà (Consum) i Borja Catalina (Mercadona); i Antonio Peris, del Mercat municipal. També estaran Pepe Ferri (Gent del Mercat) i Diego Fuentes (Adexa).

En els guardons a particulars i empreses seran reconeguts l’empresari Paco Pallás, Telepizza (Carmen Solís), Curtitex (José Antonio Caldes), Hortalizas Soler (Rafa Antón) Maquinària Agrícola i Jardineria Molina (Emilio Molina), Autoblázquez (Jesús Blázquez), Confecciones Esplugues (Pau Esplugues), Family Cash i Decathlon. La distinció als makers de pantalles de protecció la recollirà Toni Mollá.