Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les obres de l’IES l’Estació s’iniciaran al segon semestre de l’any que ve

El director d’Infraestructures Educatives i l’alcalde d’Ontinyent anuncien el projecte al professorat

Victor Garcia, al centre, i Jorge Rodríguez, a l’esquerra, visiten l’IES l’Estació, ahir | LEVANTE-EMV

Victor Garcia, al centre, i Jorge Rodríguez, a l’esquerra, visiten l’IES l’Estació, ahir | LEVANTE-EMV

La visita d’ahir a Ontinyent del director general d’Infraestructures Educatives de la Generalitat, Víctor García, va estar acompanyada d’una bona nova per a la comunitat educativa local. L’alt càrrec, junt amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va anunciar a la direcció i el professorat de l’IES l’Estació que la redacció del projecte del nou centre educatiu per a l’Estació està «molt avançada», per la qual cosa la previsió és que les obres comencen durant la segona meitat de l’any que ve.

L’IES l’Estació serà demolit i construït de nou a la mateixa parcel·la gràcies a una inversió de vora 12,1 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació. Tota l’actuació, des de l’actual redacció del projecte fins a la construcció del nou centre, està sent gestionada per l’Ajuntament d’Ontinyent, a través del Pla Edificant. L’institut comptarà amb una àgora que afavorirà les relacions humanes i espais multifuncionals que potencien la innovació pedagògica, entre d’altres nos equipaments.

El disseny del nou IES l’Estació, a més de les necessitats educatives d’aquest centre —que compta amb més de 800 alumnes d’ESO, Batxillerat i FP—, també inclou les aportacions de la comunitat educativa a través d’una comissió de seguiment està integrada pel professorat del centre, tècnics municipals i de la Conselleria i l’empresa Ramón Esteve Estudio de Arquitectura, adjudicatària de la redacció del projecte. Les actuals instal·lacions de l’IES l’Estació seran enderrocades a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat, donant pas a un centre modern i sostenible energèticament, que tindrà 5.432 m2 per a espais docents en un total de 10.000 m2 de superfície construïda, i que atendrà les innovacions pedagògiques aportades pel professorat del centre.

Agraïment al consistori

Víctor Garcia ha destacat que «la coordinació amb l’Ajuntament d’Ontinyent és molt satifactòria ja que hem finalitzat la millora de cinc centres educatius i estem avançant per a licitar en els pròxims mesos les obres en quatre centres més, entre ells el nou institut de l’Estació», en les seues paraules. L’alcalde d’Ontinyent, per la seuabanda, ha agraït «l’interès que ha mostrat en tot moment el director general d’Infraestructures Educatives pel projecte d’Edificant a Ontinyent, que suposarà una inversió global de més de 25 milions d’euros a la ciutat», declarava. Jorge Rodríguez recordava que, en total, seran deu les actuacions del Pla Edificant a la localitat, de les quals la de l’IES l’Estació serà la sisena. Després serà el torn del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis.

El Conservatori començarà les obres ja el 2023

La Conselleria invertirà prop de 5,2 milions d’euros en la reforma i ampliació del Conservatori Josep Melcior Gomis, espai que ahir Víctor Garcia també va visitar. Jorge Rodríguez informà que la intenció de l’ajuntament, una volta assumisca les competències, és redactar l’obra el 2022 i executar-la el 2023.

Compartir el artículo

stats