Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les festes dels Moros i Cristians d’Albaida ja són d’«interés turístic autonòmic»

Des del consistori aposten per aconseguir el reconeixement a nivell nacional en pròxims anys

Imatge d’arxiu d’un grup femení durant una desfilada de les festes de’Albaida | LEVANTE-EMV

Les festes de Moros i Cristians d’Albaida ja són «festa d’interés turístic autonòmic». Així consta en una resolució de Presidència de la Generalitat publicada recentment en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). L’executiu autonòmic resol favorablement després de la proposta que el consistori va fer el passat 9 de juny. El títol honorífic ve acompanyat també de la inscripció del festeig local en el Registre especial de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interés turístic de la Comunitat Valenciana.

Des del departament municipal de Turisme no dubten a l’hora d’aplaudir la iniciativa. «Un gran esforç, un gran equip i una gran recompensa: enhorabona, Albaida!», expressen en un dels seus perfils oficials en xarxes socials com Twitter o Facebook.

«Un primer pas»

Josep Antoni Albert és l’alcalde d’Albaida. Ahir va explicar que «evidentment, estem molt contents. Portem dos anys preparant la documentació i la gran quantitat d’informació requerida. No és una tasca fàcil, però comptar amb el llibre que vam publicar fa tres anys pel 50é aniversari ens ha ajudat molt, sobretot en la recopilació de dades de la nostra festa».

Per últim, va exposar que comptar amb la declaració a nivell autonòmica és un primer pas: «Treballarem per a ser festa d’interés turístic nacional. Aquest és un camí ja emprés que tant des de l’alcaldia com des de les comissions volem recórrer», va finalitzar Albert.

Compartir el artículo

stats