Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Montaverner commemora el 750 aniversari de la seua fundació

El municipi celebra l’efemèride amb els actes de les Festes Patronals en honor a la Mare de Déu de Loreto i el Crist de la Paciència

Festers davant del Crist l’any passat, quan es van cancel·lar les festes per la pandèmia. | LEVANTE-EMV

Montaverner està enguany de celebració amb l’efemèride del 750 aniversari de la fundació com a poble. El municipi de la Vall d’Albaida celebra aquesta commemoració amb les Festes Patronals 2021, que tenen lloc de 20 al 27 d’agost. Un any molt important per als montavernins pel naixement com a poble després de la fundació per part del rei Jaume I.

L’alcalde de Montaverner, Jorge Boluda, en un acte al poble. | PERALES IBORRA

L’alcalde, Jorge Boluda, explica que «la Carta Pobla rebuda l’any 1271 marca el punt de partida de la nostra identitat, cultura i tradició. Els 750 anys d’història de Montaverner ens parlen d’un llarg camí, de dones i d’hòmens, que al llarg de la història han estat fidels als principis fundacionals d’este poble. El 26 d’agost recordarem esta data tan significativa amb un homenatge al nostre fundador. Tot i que l’any 2021 no ha sigut fàcil a causa de la pandèmia, des de la Regidoria de Festes, encapçalada per Ceilu López, s’han organitzat tot un ventall d’activitats per a tots els públics per a la nostra setmana gran.No trobareu a faltar els actes religiosos en honor als nostres patrons, la Mare de Déu de Loreto i el Crist de la Paciència, el so de les nostres campanes, la música i l’olor a pólvora als nostres carrers», manifesta el primer edil, animant a veïns i visitants a gaudir d’una programació d’actes que s’ha organitzat tenint en compte la pandèmia de la covid-19 i les mesures de seguretat recomanades.

Hui, Montaverner començarà la jornada festiva amb el passacarrer de la Banda Artístico Cultural, a les 9 hores; i a les 12 tindrà lloc una missa cantada en honor a la patrona, la Mare de Déu Loreto. La processó habitual no es podrà celebrar per la pandèmia, i al seu lloc, a les 20:30 a la parròquia es resarà el Sant Rosari. Per la nit es dispararà un castell de focs d’artifici (22h.) i després es celebrarà un concert tribut a Fito, a càrrec de Fitipaldis Band. Serà a l’Auditori, a les 23 hores.

Demà dijous també serà un dels dies grans de la festa, el dia del patró, el Crist de la Paciència, amb volteig de campanes a les 9 hores; missa cantada en honor al sant, a les 12 i passacarrer de la Agrupació Musical de Montaverner a les 12:30. A més, tindrà lloc l’acte institucional del 750 aniversari de la fundación de Montaverner per part del Rei Jaume I. Serà després de la missa, amb una Ofrena de llorer al monument commemoratiu de la fundació del poble, instal·lat al Parc Jaume I. A l’acabar hi haurà una mascletà, a càrrec de la pirotècnica Aitana. Per la vesprada, a les 20:30, Sant Rosari en honor al patró i a les 23 hores, concert «La voz de Nino y los Superson», un tribut a Nino Bravo. El divendres concluran les festes amb Sant Rosari i missa en honor a Sant Joan i Sant Jaume, titulars de la parròquia, a les20 hores; i a les 22, cinema d’estiu a l’esplanada de l’Auditori.

Les Festes Patronals 2021 començaren el passat divendres, 20 d’agost, amb el concert «Un dia de festes» de l’Agrupació Musical. El dissabte passat va haver una globotà a l’exterior del Centre Jove i un concert de música festera a càrrec de la BACM, la Banda Artístico Cultural de Montaverner. El dilluns es va programar un parc aquàtic i Ofrena a la patrona, la Mare de Déu Loreto. Anit va tindre lloc un tribut a Mecano amb l’espectacle musical «Maquillatge».

Compartir el artículo

stats