Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Fundació canvia el model en raspall per millorar la seua competitivitat

La proposta inclou un sistema de partides amb tres nivells diferents, amb més descans per a les figures

Una partida al trinquet de Castelló de Rugat, on ara es jugarà els dimecres. | PERALES IBORRA

La Fundació de la Comunitat Valenciana vol millorar la competitivitat de la pilota valenciana en la modalitat del raspall. Per això i després d’aconseguir estabilitzar els campionats al calendari, el següent pas és la creació d’un nou model organitzatiu. L’objectiu és que els jugadors tinguen un major temps de descans de cara al cap de setmana i que les promeses tinguen més oportunitats de demostrar la seua vàlua en l’èlit. Així, els dijous s’alliberen de partides en la programació i s’estableix un sistema rotatori amb tres nivells de cartells diferents.

El gran número de lesions en les últimes setmanes va provocar un desajust en el llistat de pilotaris disponibles per a les partides programades en el calendari. Amb tot açò, els trinqueters van contactar amb la Fundació per la Pilota per a a que intermediara per tal de trobar una solució.

La proposta consisteix en un sistema rotatori amb tres nivells de partides diferents: el primer és el més alt amb les figures; a continuació, el segón amb els joves que van espentant fort i aquelles figures que estiguen en procés de recuperació de lesions o estat físic de forma, i, el tercer, les promeses que encara no estan llestes per a competir amb les figures, però que necessiten d’una finestra per a mostrar les habilitats que guarden i motivar-se per a continuar preparant-se per quan arriben oportunitats més grans.

Des de la Fundació s’ha insistit a incloure el tercer nivell de partides abans esmentat perquè es creu que els jugadors joves han de tindre el seu protagonisme dins del calendari, ja que són el futur de la modalitat. Així, les promeses tenen garantida almenys una partida per setmana en un dels trinquets col·laboradors amb la Fundació, els quals albergaran com a mínim una cada mes.

Una altra de les condicions pactades és que estos jugadors joves tinguen una remuneració fixa. Un pas més de cara a avançar en la igualtat de salaris en l’elit de la pilota valenciana.

Totes estes decisions es van prendre en una reunió dels trinqueters de raspall associats amb la Fundació i en la qual tots els assistents van estar d’acord per unanimitat. Es fa constància de la presència dels trinqueters de Bellreguard, Xeraco, el Genovés, Piles, Castelló, Oliva, la Llosa de Ranes i Castelló de Rugat.

Així mateix, la programació setmanal habitual canvia a la recerca d’un major descans que beneficie als jugadors i, en conseqüència, la qualitat dels cartells del cap de setmana, període on més càrrega de partides hi ha. Així, les partides que habitualment es disputen en la temporada d’estiu cada dijous al Trinquet de Castelló de Rugat, passen a disputar-se els dimecres de cada setmana.

Des de la Fundació per la Pilota mostren la seua satisfacció per la resposta positiva de tots els trinqueters, així com perquè hi haja un vincle de col·laboració amb els trinquets esmentats i els ajuntaments. Una sinergia en la mateixa direcció enfocada a obtenir un resultat positiu i pròsper per a l’esport autòcton.

Compartir el artículo

stats