Morella s'inunda fins divendres de la cultura medieval i renaixentista

El grup Capella de Menestrers inaugura el festival en el que es barregen les actuacions musicals amb la formació

levante-emv valència

A l'incomparable marc del convent de Sant Francesc de la ciutat de Morella, el grup Capella de Menestrers va inaugurar anit els concerts del Festival de Música Medieval i Renaixentista que s'organitza en esta ciutat amb el seu espectacle "Lamento de Tristano".

Es tracta d'una obra procedent d'una llegenda d'origen cèltic, objecte de nombroses versions al llarg dels segles. És una coneguda dansa italiana que prové d'un manuscrit toscà del segle XIV, un dels corpus musicals més antics de l'Edat Mitjana, que conté, a més, altres danses i obres instrumentals.

Este festival morellà es desenvoluparà fins al 25 de juliol i és una aposta més de la Diputació de Castelló per a dinamitzar l'interior de la província baix la política d'esdeveniments esportius i culturals.

Es tracta d'una iniciativa ja consolidada que atraurà fins a la ciutat emmurallada a centenars d'alumnes i visitants per a aprendre i gaudir de l'art medieval en un escenari "únic" i totes les seues formes: dansa, música i pintura, segons ha informat la diputació en un comunicat.

Durant una setmana, artistes internacionals envairan els espais de la ciutat de Morella amb les seues actuacions i oferiran als aficionats la possibilitat de descobrir el gust per l'art medieval i renaixentista.

Este cap de setmana s'està realitzant un festival ple de concerts i altres activitats com una exposició didàctica de lutheria a càrrec de la Societat Espanyola de Vihuela. La resta de dies es desenvoluparan les classes i activitats pròpies del curs, entre les quals s'inclouen tallers, conferències, concerts i visites a la Morella històrica, tot conjugat de tal manera que ajude a promoure més l'aspecte turístic i cultural del municipi. Esta actividad finalizará con un concierto final de los alumnos que han participado en los cursos.

Algunos escenarios históricos que acogerán la formación y los espectáculos serán el ayuntamiento gótico de Morella o la Iglesia Arciprestal de Santa María la Mayor, en la que se pueden contemplar sus vidrieras del siglo XIV y el Órgano de Turull, así como su Coro.

Tracking Pixel Contents