La cinquena edició del concurs de música Amplifica't ja està en marxa. El certamen, organitzat per Joves d'Acció Cultural del País Valencià, ja ha obert el termini d'inscripcions, que finalitzarà el proper 13 de setembre.

Amplifica't està adreçat als grups o solistes de l'Estat espanyol que canten en català i que el 50% dels seus components tinguen menys de 35 anys.

En el concurs tenen cabuda les formacions musicals que s'emmarquen en el pop-rock, música d'autor, folk i les seues variants, estils propers (rock'n'roll, heavy, hardcore, trash, ska, reggae, electrònica) i derivats de la fusió i el mestissatge musical.

El concurs, segons assenyala l'entitat, "té com objectiu promoure els grups joves que canten en valencià". El que diferencia aquest concurs d'altres que es celebren a la Comunitat Valenciana "és l'edició d'un CD promocional online i l'oportunitat de poder actuar en el Jovestiu 2014", festival de música i trobada juvenil organitzada per la branca juvenil d'ACPV.

Amplifica't enguany està organitzat per a Plataforma per l'Ús del Valencià a Elx (El Tempir d'Elx, Casal Jaume I d'Elx, Joves d'Elx per la Llengua, Xiquets d'Elx, Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó) i Joves d'Acció (ACPV) amb la col·laboració de Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Elx.

La primera edició, celebrada el 2009, va ser guanyada per Rapsodes i Arthur Caravan. Kòdul, Lilit i Dionís i Make Some Are Us van ser el vencedors de la segona edició; a l'any següent s'imposaren Batak i Malnom, mentre que l'any passat el triomf final va ser per a Tardor i Lád Cuig.

Aposta per les xarxes socials

ACPV remarca que l'Amplifica't és un concurs que ha apostat "per la tecnologia 2.0 i per les xarxes socials com a forma de promoure entre el jovent la música en català. Així tenim que els grups, per poder-se presentar, sols ho poden fer emplenant un formulari que es troba a la pàgina web de Joves d'Acció i han de tenir el seu propi myspace amb un mínim de tres cançons penjades i algunes fotos del grup", afirma.

Un altre element que ha caracteritzat el concurs ha estat la participació del públic, que a través dels seus vots, juntament amb el jurat, han escollit els guanyadors des de la primera edició.