Benicarló jugarà en valencià el proper dissabte 5 d'octubre. La localitat del Baix Maestrat ha organitzat Avivajoc, la Festa del Joc i del Joguet en valencià, una iniciativa que pretén que els més menuts puguen divertir-se i que els pares i mares coneguen els jocs que incorporen la nostra llengua i maneres de divertir-se amb els seus fills. Tot, amb la intenció de promocionar els jocs en valencià com a motor de transmissió de la cultura, les tradicions i els costums.

Grans, joves i menuts jugaran a tot tipus de jocs, des dels més tradicionals com ara jocs de falda, balls i cançons fins als més moderns, com l'IconGame, un joc de memòria que s'estrenarà a Benicarló i que ensenya, a través del valencià, vocabulari bàsic d'anglés als més menuts.

Avivajoc oferirà tallers per a mares, pares i xiquets, jocs tradicionals a càrrec de la gent gran, contacontes i xarrades.El concert del cantacançons Dani Miquel tancarà la jornada.

La programació es repartirà en tres espais diferents: la plaça de Sant Bartomeu, l'Edifici Gòtic i el carrer Major. Al carrer Major es realitzaran els tallers per a xiquets, que comptaran amb la col·laboració dels membres del Club de Gent Gran de Benicarló i dels joves que participen en el programa Generacció. L'Edifici Gòtic acollirà precisament la presentació oficial de l'IconGame.El seu creador, el benicarlando Manu Palau, serà l'encarregat d'explicar de primera mà com funciona aquest joc. També a l'Edifici Gòtic tindrà lloc un taller per a pares i mares per ensenyar a jugar en família, a càrrec de l'especialista en joc Joan Ortí. La plaça de Sant Bartomeu acollirà els estands de llibres i joguets de les llibreries i establiment de Benicarló.