16 de junio de 2015
16.06.2015
Panorama

La "important tasca de recuperar la cultura" amb les columnes de Meseguer

El professor i articulista presenta «la ciutat dels dies», obra que naix de la secció «panorama» Ximo puig i el món acadèmic i cultural valencià acompanyen l´escriptor

16.06.2015 | 19:36
La "important tasca de recuperar la cultura" amb les columnes de Meseguer

La ciutat dels dies va brollar ahir en l'escenari que l'ha estat gestant durant res menys que dèsset anys. Va ser baix un temps inhòspit i hostil, i segellat el seu naixement per una reivindicació de qui serà en breu president del govern valencià. Ximo Puig va concloure la presentació del llibre de Lluís Meseguer reclamant «la importància de recuperar la cultura» al mateix temps, clar, que establia que eixa cultura ha sigut espoliada durante els anys anteriors.

En la presentació al Centre Octubre d'aquest compendi de 136 articles, Meseguer va estar acompanyat „a més de per Puig„ per l'escriptor Josep Palomero, vicepresident de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua; el propi president de l'AVL, Ramon Ferrer „entre el públic„; el catedràtic Vicent Salvador; així com Joan Carles Martí, coordinador de l´àrea de Cultura i Societat de Levante-EMV, on, a la secció de Panorama, s'han publicat setmanalment tots els articles de Meseguer des de 1998; també hi estava l'editor del llibre, Francesc Ferrer (Denes); i una nodrida representació del món acadèmic valencià. Era el catedràtic Vicent Salvador qui anticipava l'afirmació de Puig, posant sobre la taula l´esforç de Meseguer i també de Panorama, que ja porta més de 5.000 edicions, donant-li relleu a «la importància dels diaris per a la normalització de la llengua i per un model unificat».

«Algú imaginava que els valencians fórem capaços de tantes pàgines de Panorama?», postil·lava Meseguer, reclamant la ciutat com espai de consens. Una ciutat que es desenvolupa en la fugacitat d´un dia o, el que és el mateix, una plana de diari. L´escriptor Josep Palomero navegava en mar obert per les pàgines del llibre per a subratllar «el retrat de família i d'amics» que emmarquen els articles de Meseguer, qui construeix un escenari en el qual conviuen ídols reconeguts en tot el planeta amb herois anònims.

Com explicava el propi Meseguer fa uns dies en el diari que ha acollit a la seua ciutat, el paisatge d'aquest quadre universal de família ha sigut València o la València que hi ha en altres llocs del món, ja siga Rússia o Argentina. Perquè Meseguer va expandir en Panorama el punt de vista local a la resta del planeta per a després retornar de nou a la seua pròpia ciutat. D'eixa mirada d'anada i tornada va náixer La ciutat dels dies. D'ací partien també ahir totes les anàlisis que companys i lectors feien de l'obra de Meseguer, des de la reivindicació de la premsa escrita de Salvador a l'última sentència de Ximo Puig.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Restaurantes en Valencia

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre los mejores restaurantes de tu zona: Gandía, Torrent, Sagunt... y disfruta de la cocina valenciana.
Todos los restaurantes de Valencia

 

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.