12 de junio de 2016
12.06.2016
Promocions

'Llegir en valencià' torna el 19 de juny amb una nova col·lecció d´11 llibres

Levante-EMV i Fundació Bromera distribuiran una narració cada dissabte i diumenge al preu simbòlic d´un euro La primera obra, escrita per Teresa Broseta, «Una casa que fa cantonet», és gratis

12.06.2016 | 04:15
´Llegir en valencià´ torna el 19 de juny amb una nova col·lecció d´11 llibres

­ Llegir en valencià, les nostres cançons arrenca de nou el pròxim diumenge, dia 19 de juny, amb la distribució gratuïta del llibre Una casa que fa cantonet, de Teresa Broseta, amb el diari Levante-EMV. Respecte al diari Información, la distribució començarà el diumenge 3 de juliol i acabarà el 7 d´agost. La resta de títols es distribuiran cada dissabte i diumenge fins al 24 de juliol, per un preu simbòlic, només 1 euro cadascu. Llegir en valencià, les nostres cançons és una campanya que naix amb l´objectiu de fomentar la lectura, promocionar el valencià i aconseguir que les nostres cançons tradicionals perduren en el temps. En la col·lecció d´11 llibres hi ha sucoses històries elaborades a partir d´una cançó popular valenciana, informacions interessants sobre la lletra i les melodies, recomanacions de llibres i un glossari de paraules.

Ja fa 11 anys
El 2016 fa 11 anys que la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i Levante-EMV impulsen aquesta campanya amb la clara intenció d´estimular la lectura i donar a conéixer els costums i les tradicions del poble valencià. Per tal d´aconseguir-ho, s´ha editat una col·lecció de llibres de lectura fàcil, assequibles per a tots els públics i que tindran com a temàtica principal les nostres cançons.

De què consta?
Llegir en valencià consta d´una col·lecció d´11 llibres que es distribuiran a partir del 19 de juny cada dissabte i diumenge, amb el diari, al preu simbòlic d´1 euro presentant el cupó del diari (sense cupó, 4,5 €). El primer llibre és gratis.

Al mateix temps hi ha un concurs adreçat als lectors. Els concursants hauran de respondre a preguntes sobre els llibres setmanalment. Entre els participants es sortejaran vals de compra per a usar-los al seu supermercat Consum més pròxim, a les botigues de Pollos Planes i als restaurants Parrilla Pollos Planes.

Com que l´acció d´enguany gira al voltant de la importància i la rellevància que té la música en la societat valenciana, s´ha enregistrat un CD exclusivament per a la campanya. Cada llibre contindrà impresa la lletra de la cançó i posarà a l´abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb les onze cançons gravades pel cantautor valencià Paco Muñoz.

A més a més, el pla de comunicació inclou entrevistes a personatges destacats de la cultura, l´esport o la política, entre altres, que aporten la seua opinió sobre la lectura en valencià i la temàtica de la campanya. Amb Llegir en valencià, les nostres cançons, ens submergirem en les històries que, al voltant d´una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els nostres autors i autores. Un recull de llibres que ens transportaran fins als paratges de la Serra de Mariola o la de les Agulles, que ens permetran passejar per Castelló i gaudir de la flaire marinera del Cabanyal mentre escoltem de fons una melodia tradicional valenciana. Textos de gran qualitat literària, escrits per a l´ocasió per escriptors valencians consolidats i de renom com ara Vicent Usó, Anna Moner, Teresa Broseta, Àngels Gregori, Josep Franco, Enric Lluch, Isabel Canet, Mercè Climent, Pepa Guardiola, Silvestre Vilaplana i Carles Cortés.

Cada narració amb una cançó
Cada narració anirà dedicada a una cançó popular concreta: La Panderola, La xata melindrera, El Cabanyal, Amparito la filla del mestre, La tarara, Ja ve Cento de ca la nóvia, El sereno i la serena, Serra de Mariola, El tio Pep se´n va a Muro, La lluna, la pruna i A la voreta del mar. Els onze llibres aniran acompanyats d´un glossari amb la definició de les paraules menys conegudes, una secció explicativa que ampliarà la informació sobre les cançons, curiositats relacionades amb la història i recomanacions de llibres d´autors valencians. Finalment, enguany es donarà una importància especial a la cançó en valencià. Per això, cada llibre contindrà impresa la lletra de la cançó i es posarà a l´abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb les cançons de Paco Muñoz.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Restaurantes en Valencia

Los mejores restaurantes en Valencia

Descubre los mejores restaurantes de tu zona: Gandía, Torrent, Sagunt... y disfruta de la cocina valenciana.
Todos los restaurantes de Valencia

 

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.