Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Adéu a la dama de les lletres valencianes

Adéu a la dama de les lletres valencianes

C arme Miquel ens ha dit adéu. Mestra, escriptora, feminista i gran defensora de la cultura i la llengua valenciana. La dama de les lletres valencianes ha mort als 74 anys deixant una empremta inesborrable per al poble valencià.

Docent durant vora 40 anys, Carme Miquel no sols ha estat una autèntica transmissora de coneixements a les aules. També ha sigut una dona avançada al seu temps per les seues aportacions i treballs de renovació pedagògica i innovació educativa. Molts l'han definit com una activista dins i fora de l'aula. No debades, la trajectòria de Miquel ha estat reconeguda en més d'una ocasió. Una mestra que no s'ha quedat a les aules, una escriptora que ha sabut aplegar a tota la societat a través de les lletres -la seua obra abasta contes i relats, però també novel·les, assajos, llibres de text, columnes i articles per als mitjans de comunicació- una ferma defensora de l'apoderament de la dona en qualsevol esfera social i una convençuda impulsora de l'ecologisme. En definitiva, una dona que ha estat un model, un referent al llarg de la seua trajectòria.

La seua relació amb l'ensenyament i la passió per l'escriptura em va dur fa poc més d'un any a demanar-li que col·laborara en el llibre del 40 aniversari de Florida Grup Educatiu. Les seues paraules, sempre inspiradores, ens van animar a continuar impulsant el nostre projecte. Ella ens va dir «cal desitjar la continuïtat d'una tasca educativa dirigida a la transformació de la societat amb els valors de la iniciativa, les aportacions a la col·lectivitat, la creativitat, la cooperació, la justícia i la implicació a favor del medi ambient com a eixos motors».

Hui fem nostres les paraules de Carme. Amb el seu testimoni renovem el nostre compromís per construir un món millor a través de l'educació. Un missatge en el qual creiem i que perdurarà en el nostre imaginari. Diguem adéu a tota una vida dedicada a la defensa del valencià, a les seues lletres, a la creença d'una societat sense escletxes, a l'impuls de la cultura de la nostra terra.

Diguem adéu, però Carme sempre formarà part de la memòria col·lectiva del poble valencià.

Compartir el artículo

stats