El festival Serenates celebra la XXXVI edició del 24 de juny al 2 de juliol, amb una desena de concerts a La Nau. Enguany, destaca l’actuació de Martirio el 30 de juny, que, juntament amb el guitarrista Raúl Rodríguez, visita per primera vegada el festival, amb un repertori basat en Chavela Vargas.

També cal destacar a la cantautora Sandra Monfort (27 de juny, 22:00 hores) que, acompanyada per Amanda Monfort (cors i violí) i Jordi Ortolà (percussió i sintetitzadors), oferirà un espectacle tradicional i avantguardista, ancestral i modern, orgànic i digital, de poesia i cançó.

El festival l’inaugurarà l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València el 24 de juny (22:00 h), amb l’estrena d’«Una nit màgica», on fusionen poemes simfònics i danses de Dvorák i Saint-Saëns mentre es veuen projeccions fetes pels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. El concert és el punt de partida de la commemoració del 40é aniversari de la Fundació General de la Universitat de València.

Coral Allegro de l'ONCE

El diumenge 25 (12:00 h), la Coral Allegro de l’ONCE presenta una recopilació dels seus programes al llarg de 40 anys; i l’Orfeó Universitari de València (22:00 hores) interpretarà «Rèquiem» de Brahms i «Immortal Bach» de Nystedt. L’Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València actuarà el dilluns 26 (22:00 h), amb temes de Count Basie.

D’altra banda, la Tendresa, que dirigix Èlia Casanova, pujarà a l’escenari el dimecres 28 de juny (22:00 h), amb «Plebeyos bailes», música popular del Segle d’Or. Al dia següent, (22:00 h), està programada l’Orquestra de València, que celebra el 150é aniversari del músic valencià José Serrano.

Finalment, el dissabte 1 de juliol (22:00 h) serà el concert de l’Orquestra Simfònica de la Universitat Complutense de Madrid; i el colofó anirà a càrrec del Cor de la Generalitat (diumenge 2 de juliol, 22:00 h), juntament amb el Premi Nacional de Música 2020, Spanish Brass.

Amb esta edició, Serenates — coproduït per la UV i l’Institut Valencià de Cultura—, farà 36 anys que amenitza les nits d’estiu des del claustre històric. Les entrades ja estan a la venda per 3,15 euros.