Feia temps que les associacions de consumidors i usuaris i, com no!, qualsevol ciutadà han estat denunciant-ho. Em referisc al peculiar cobrament que es fa en telefonia i en els aparcaments d´ús públic, on no es paga el cost exacte del consum, sinó un afegit variable, fruit d´un arredoniment que no pot tindre un altre nom que el d´abús.

Si parlem per telèfon un minut i una fracció, que pot ser d´un segon, paguem dos minuts. ¿És o no és un abús? Si deixem el cotxe en un aparcament durant una hora i una fracció, que pot ser de segons, hem d´abonar allò que correspon a dos hores. ¿No és una presa de pèl? El pacient ciutadà n´està molt fart, de pagaments indeguts com els referits.

Per fi, el Govern central anuncia tractar el tema com cal: fent una llei que protegisca els nostres drets com a usuaris. Ja s´ha presentat davant del Consell de Ministres l´informe corresponent a dita reforma que farà que sols es pague allò que es consumeix. Així que sembla que va avant la important mesura mitjançant la qual es considerarà que el que s´està fent no sols es considere una pràctica abusiva i injusta, sinó, a més a més, il·legal. I això és el que pertoca fer.

Han passat molts anys fins que algun govern es decidira a dita aplicació, però, afortunadament, s´anuncia que és imminent. Cal aplaudir un fet tan lloable per part dels governants i regalar, una vegada més, una forta crítica a les empreses que continuen abusant sense mirament i a costa, com sempre, del ciutadà.

Mai no haguera calgut prendre les mesures legislatives que ara van a dur-se a terme, perquè mai no s´haguera d´haver cobrat indegudament, però, arribat al punt que s´ha arribat, bona és l´esmena anunciada. Al Cèsar, allò que és el del Cèsar.