Efe, València

Els cuiners Ferran Adrià, Karlos Arguiñano i Juan Mari Arzak impartiren ahir en l´Escola d´Hostaleria de València una classe magistral, en la que, davant 140 persones, elaboraren diverses receptes de cuina i explicaren alguns dels seus trucs de cuina.

Els tres cuiners han pretès mostrar en directe senzilles receptes amb ingredients comuns i de qualitat que es poden trobar en la cuina de qualsevol llar, i han donat consells per a treballar en la cuina amb seguretat i apunts sobre nutrició.

Gelat de gaspatxo

Entre les receptes que han elaborat, figuren el caputxino o gelat de gaspatxo, pasta amb pit de pollastre i crema de fongs, verdures cruixents amb crema de carabassa, gambes vermelles exprés amb gaspatxo i llom de tonyina amb crosta de crema de verdures.

A més, l´Escola d´Hostaleria ha seleccionat dos vins valencians comercialitzats per Anecoop -el Reymos del celler de Cheste Agrària i la Icono Merlot del celler La Viña de Font de la Figuera- per a acompanyar als aperitius que s´han servit durant el còctel de clausura.

Per altra banda, el restaurador i cap de cuina Carlos Oyarbide presentà anit a Madrid un llibre en el qual repassa la seua vida i experiència en la cuina i en el que destaca, sobretot, la seua iniciació amb Arzak. Oyarbide assegura que en el restaurant d´Arzak va aprendre a organitzar una cuina i a rebre l´afecte d´uns nous pares, Juan Mari i Maite, la seua dona.