Europa Press, València

La Galeria d´Art Nadir Valencia va inaugurar ahir l´exposició de pintura i escultura de l´artista de Cartagena Dora Catarineu, la cama turca, segons informaren ahir fonts d´aquest expai artístic.

La mostra recull vint pintures i deu escultures de gres refractari, inspirades en l´últim viatge de Dora a Turquia, que li va servir com a inspiració per a l´exposició del passat mes de juliol a Cartagena, amb motiu del festival La Mar de Músicas, dedicat en la seua última edició a aquest país, i per al cartell anunciador de l´esdeveniment.

Títols com Derviches puros, Asia a un lado al otro Europa, La cama turca, Basílica de San Basilio o La calle de los músicos composen aquesta mostra, que inclou també una sèrie d´escultures de petit format, sense títol, en gres d´alta cocció.

Dora Catarineu, nascuda a Cartagena, és una artista d´una important projecció internacional i ha participat a fires com la Documenta de Kassel, la NICAF de Japó o DeArte a Madrid. La seua obra està representada a museus i col·leccions com la Pinacoteca del Ateneo de Madrid, les ambaizades d´Espanya a Bonn i Tòquio, el Col·legi d´Arquitectes de Múrcia, el Banc de Bilbao o l´Asamblea Regional de Múrcia.

El llenguatge de Catarineu està a cavall entre l´expressionisme i la figuració i té «gran llibertat cromàtica», explicaren des de Nadir. Després d´aquesta mostra a València, Dora Catarineu exposarà als pròxims mesos a Múrcia, Barcelona i Estambul.