Levante-EMV, Valencia

El brillo del sapo. Historias, fábulas y canciones és el nom de la nova exposició que la Fundació Chirivella Soriano inaugurarà el pròxim 27 de setembre, dedicada a l´obra de Chema López (Albacete, 1969), «un dels artistes amb més projecció de l´actualitat en la pintura espanyola», segons els responsables de la mostra. Vora 32 obres formen part d´aquesta exposició que repassa la seua carrera, des d´els inicis als primers anys noranta fins avui. Per a l´exposició, Chema López ha elaborat cinc noves obres.

Ricardo Forriols, comissari de la mostra, explica que «podrem vore algunes obres realitzades per a l´ocasió i que serviran al temps de tancament de la selecció realitzada com de línia de fugida cap endavant». «Si bé la proposta -segueix Forriols- posseeix el caràcter de retrospectiva, la visió se centrarà en tornar a mostrar reunides obres de Chema López que han sigut produïdes en distintes etapes entenent aquest exercici de mostrar i posar junts els quadres com una nova exposició que tinga les característiques d´una nova mostra individual».

Per això, la Fundació Chirivella Soriano ha localitzat i catalogat bona part de les obres que formen l´exposició, propietat de col·leccions particulars o institucionals d´Espanya. Una obra, la de Chema López, que ha sigut exposada a diversos museus com el Centro Atlántico de Arte Moderno de Las Palmas, el MuVIM o forma també part de col·leccions com la Martínez Guerricabeitia o els fons propis de la Fundació Chirivella Soriano.

Aquesta exposició tracta de posar de manifest «l´evolució de la pintura de López, prestant especial atenció a la seua estètica en blanc i negre, tan definitòria en la seua pintura».