Levante-EMV, València

L´Associació d´Entitats de Radio i Televisió digital i el Consell Audiovisual Ciudadano han donat a conèixer els Premis Ciudadanos 2008. Aquests premis s´atorguen a «persones o institucions que durant tot el any s´han compromès amb el seu esforç i dedicació en projectes socials de recolzament i solidaritat amb els ciutadans i que afecten a la convivència ciutadana».

El jurat dels guardons, format per representants de col·lectius socials, institucions públiques i privades, premiats d´edicions anteriors i mitjans de comunicació, atorga el premi a Escola Valenciana-Federació d´Associacions per la Llengua en reconeixement a «la seua trajectòria integradora de normalització lingüística des d´un punt de vista constructiu que ha contribuït a la convivència de cultures». El jurat ha tingut en compte que l´any 2008 ha estat catalogat com l´any de les llengües.

Els premis Ciudadanos tenen dues vessants: la de compromisos i projectes i la de trajectòria cultural. Escola Valenciana ha estat premiada per la segona opció, i comparteix guardó amb en aquest apartat amb el Cercle de Belles Arts de Madrid, el poeta i escriptor Antonio Hernández o l´Ajuntament de Càceres.

En compromisos i projectes, destaquen els premis a la Fundació Esther Koplowitz pel seu compromís amb els més necessitats, a la Fundació Save the Children, en reconeixement al seu compromís amb els drets dels menors o a Fundosa, en reconeixement a la seus tasca empresarial amb les persones en situació de discapacitat.