?

"Un fet tan greu sols demostra una cosa: l'autor o qui ho ha manat té cervell zero i la ment gairebé plena de brutícia". Així es va expressar ahir el president de l'Associació de Veïns Ciutat Vella de Sagunt, Vicent Ventura, en descobrir una pintada a uns dels murs exteriors del teatre romà. La rotulació va fer-se probablement la nit anterior, donat que divendres no havia estat detectada i "sovint hi passem per la zona", explicaren ahir des de l'entitat ciutadana.

"Ahir vaig eixir a passetjar de bon matí i aleshores la vaig veure. Aquest fet no té precedents a Sagunt i encara menys a un monument d'aquesta importància. Cal tindre poc trellat", denuncia Ventura.

La rotulació està signada pel colectiu d'ultradreta secessionista Grup d'Acció Valencianista (GAV) i utilitza que seus símbols habituals. Per al president de l'entitat veïnal, la pintada es "una agressió molt greu" perquè "en democràcia, on tothom té l'oportunitat de manifestar el que pensa per diversos mitjans, és una aberració atacar un monument".

Tanmateix, Ventura troba inexplicable que "hagen decidit pintar el teatre romà" quan "aquest col·lectiu i altres semblants defensaven a ultrança la reversibilitat, volien que es llevaren les parts afegides de la reforma al·legant que havia estat una agressió i ara...".

A més a més, el president qualificà d'acte de "covardia" la pintada perquè "l'han feta a la zona de darrere, possiblement per evitar ser captats pels veïns que freqüenten l'entrada principal". L'entitat ha demanat a les administracions públiques que l'agressió no quede impune i que actuen per netejar el mur "abans que el deteriorament siga pitjor".