?

L'Ajuntament de Godella ha recuperat el Concurs de Guitarra Josefina Robledo. Una cita que torna al pa-norama artístic amb categoria de concurs internacional i amb la qual es pretén recuperar la figura d'una guitarrista que va ser deixebla avantatjada de Francisco Tárrega, i que va arribar un nivell interpretatiu equiparable al de l'afamat Andrés Segòvia, segons la crítica de l'època. Ara, amb aquest concurs el consistori pretén reconèixer i donar a conèixer la figura de la guitarrista valenciana, al mateix temps que impulsar la interpretació de guitarra com instrument solista.

El concurs se celebrarà dels dies 5 al 8 de novembre al Teatre Capitoli. Un concurs en el qual s'han programat també concerts de guitarristes de reconegut prestigi. El dijous 5 el concert inaugural correrà a càrrec de Fernando Espí, un dels millors guitarristes espanyols del moment. El divendres dia 6 de novembre serà el torn del concert de Juan Falú, mentre que el dia 7 de novembre Romilio Orellana delectarà al públic amb el seu concert. El 8 de novembre s'ha programat el concert de finalistes, acompanyat de l'Orquestra de la Marina Alta. A més, els artistes convidats impartiran classes magistrals durant la realització del concurs.

El termini per a formular les inscripcions es tanca el 30 d'octubre. El guitarrista que s'alce amb el primer premi assolirà 6.000 euros en metàl·lic.